~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 20 martie 2023

MANGAIETORUL BINECUVANTAT


 "Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v'o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante. (Ioan 14:27)

"...daca nu Ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar, daca Ma duc, vi-L voi trimite." (Ioan 16:7)

Care a fost motivul pentru care venirea Mangaietorului  a depins de plecarea Domnului Cristos? Un lucru este sigur: Mangetorul n-ar fi putut veni pana nu se va aduce marea jertfa pentru pacat. Tatal si-a trimis Fiul ca jertfa pentru pacatele lumii. 

Fara varsare de sange nu putea fi iertate pacate. Prin urmare, n-a fost nici o rascumparare de oferit pana cand Domnul Isus nu S-a adus pe Sine ca jertfa.

Astfel, a fost necesar ca El sa moara si apoi sa plece, inainte ca Mangaietorul sa poata veni . Vasul pretios de alabastru al umanitatii Domnului Cristos a trebuit spart, pentru ca undelemnul sacru al binicuvantatei Lui vieti sa poata fi turnat peste o lume moarta.

De asemenea, a fost necesar ca Isus Cristos sa Se rentoarca la Tatal ca Fiu al omului. ca reprezentat al umanitatii si sa fie primit ca atare la sanul Tatalui.  "Omul trebuiea sa se inalte la cer, inainte ca Duhul sa poata fi trmis oamenilor pe  pamant.

Cristos ne spune, de asemenea, ca-L va trimite pe Mangaietorul. El nu putea face aceasta pana nu Se rentoarcea  in slava Sa, la tronul Sau de putere.

Aceste sunt indicii ale motivelelor pentru care Domnul Isus a trebuit sa plece , inainte ca Mangaietorul sa poata veni. Noi traim acum sub domnia binecuvantata a Duhului Sfant.

Uneori ne dorim sa fi trait in timpul prezentei Domnului Cristos ca Om in lumea aceasta si sa privim inapoi la perioada intruparii ca la cele mai stralucitoare si mai glorioase zile ale pamantului; insa, in realitate, avem privilegii  mai bogate decat au avut cei care L--au cunoscut pe Domnul Cristos in trup.

Noi avem parte de aceeasi  Prezenta binecuvantata ca si ei, insa fara limitele trupului.

Cristos reprezinta acum pentru milioane de crestini de pretutindeni cu mult mai mult decat a fost atunci pentru cativa favorizati.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: