~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 6 decembrie 2022

OCROTITORI NEVAZUTI


"Atunci Irod, cand a vazut ca fusese inselat de magi, s'a maniat foarte tare, si a trimis sa omoare pe toti prunci de parte barbateasca de la doi ani injos, care erau in Betleem si toate imprejurimile lui, potrivit cu vremea pe care o aflase intocmai de la magi." (Matei 2 :16)

Putem intrezari aici cat de aproape era vegheat din Cer acest bebelus expus pericolui. Un rege rau complota sa ia viata copilului, iar parintii Lui  pamantesti nu Il putea proteja Insa , in ceasul slabiciuni omenesti, Cerul a intervenit indata pentru a-L proteja si salva .

Destinele rasei umane se aflau in viata acelui copil si Dumnezeu Si-ar fi folosit toata puterea ca sa-L elibereze. Mai exista un adevar pretios aici,  asupra oricarui copil .Cerul vegheaza indeaproape si sigur.

Un poiet a spus: "Cerul se afla pretutindeni in jurul nostru in timpul copilariei noastre " ; este o afirmatie foarte adevarata cu privire la fiecare copil, Isus Insusi a spus vorbind despre copii: ingeri lor in ceruri vad pururi fata Tatalui Meu care este in ceruri."

Aceasta inseamna ca cei mai puternici mai sfinti si mai privilegiati ingeri ai Ceului sunt pusi sa-i apere pe copii in aceasta lume.

Tatii si mamele n-ar trebui sa ute faptul ca Dumnezeu le indrageste copiii foarte mult si ca acestia se afla mereu sub protectia Sa veghetoare.

Aceasta ar trebui sa le dea o mare mangaiere si incredere cand micutii lor ajung in mijlocul pericolelor lumii.

Nici un ochi omenesc nu ar putea veghea incontinuu asupra lor. Nici o mana omeneasca nu ar putea tine departe relele care-i pandesc la tot pasul.

Insa exista pazitori nevazuti care nu-i lasa singuri. Cerul este interesat sa pazeasca fiecare viata gingasa  de copil din aceasta lume.

Parintii crestini pot sa-si incredintieze micutii sub paza lui Dumnezeu cu absoluta incredere .Daca ei sunt credinciosi ca parinti Dumnezeu nu le va dezamagi sperantele. Si  copiii ar trebui sa stie  ca sunt ingrijiti de ocrotitori ceresti, pe care nu-i pot vedea. 

Se poate ca ingerii nu se mai arata oamenilor in zilele acestea, dar sunt continuu in jurul nostru, zi si noapte. Desi fetele lor stralucitoare nu pot fi zarite cu ochii nostri incetosati , slujirea lor iubitoare  nu inceteaza niciodata.{J.R. Miller}

Niciun comentariu: