~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 12 august 2022

HRISTOS SI BIESRICA SA


 "Deci ce vom zice noi in fata tuturor acestor lucruri?  Daca Dumnezeu este pentru noi,cine  va fi impotriva noastra ? El care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau ,ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata,impreuna cu El toate lucrurile.

Cine va ridica para impotriva alesilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela, care-i socoteste neprihaniti! Cine-i va osandi ? Hristos a murit ! Ba mai mult, El a si inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu, si mijloceste pentru noi!(Romani 8:31-32,33)

Isus Domnul nostru, cel rastignit, mort si ingropat, sade  acum pe tronul slavei. Cel mai inalt loc din cer ii este rezervat Lui. Ei bine sa ne amintim ca inaltarea Sa este una reprezentativa.

A fost inaltat la dreapta  Tatalui si, desi ca Dumnezeu are dreptul la onoruri la care muritorii nu pot ajunge, ca Mijlocitor are parte de slava care este mostenirea sfintilor. Este minunat sa observi  cat este de stransa legatura dintre Hristos si biserica Sa.

Suntem una cu El . Suntem madulare ale trupului Sau, si inaltarea Sa este si a noastra.  El are o cununa, si ne va da si noua cununi. Ne va da locuri de onoare,asemenea locului Sau de la tronul Tatalui, locul invingatorului.

El nu este multumit cu un tron numai pentru El. La dreapta Sa trebuie sa stea regina, invesmantata" in aur din Ofir" (Psalmul 45:9)

El nu poate fi slavit fara mireasa Sa. Priveste spre Isus credinciosule, chiar acum.Priveste-I cununile de pe frunte cu ochii credintei. 

Aminteste-ti ca intr-o zi vei fi ca El; nu vei fi divin, dar vei imparati, intr-o oarecare masura , onorurile si demnitatea impreuna cu El.

Multumeste-te sa traiesti acum in anonimat, si urmeaza-ti cu rabdare drumul printre colinele saraciei si muntii necazurilor. In curand vei domni cu Isus, fiindca El "a facut din noi o imparatie si preoti pentru Dumnezeu."(Apocalipsa 1:6) , si noi vom domni cu El in vesnicie.

Oh, ce gand minunat pentru copiii lui Dumnezeu!  Acum Il avem pe Hristos ca reprezentat la curtea cerului, si in curand El va veni sa ne ia cu El pentru totdeauna , sa-I privim gloria si sa-I impartasi bucuria.{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: