~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 20 septembrie 2021

SFANTA SCRIPTURA TREBUIE CERCETATA



 "Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine .Si nu vreti sa veniti la Mine, ca sa aveti viata! (Ioan 5:39- 40)

Cuvantul grecesc "cercetati" semnifica o cautare stricta, apropiata, harnica si curioasa, asa cum fac oamenii cand cauta aur, sau vanatorii adevarati cand urmaresc prada.

Nu trebuie sa ne multumim cu citirea superficiala a uni capitol ci, in lumina Duhului, sa cautam cu inflacarare intelesurile adanci ale Cuvantului.

Sfanta Scriptura trebuie cercetata - multe din invataturie ei pot fi aflate numai prin studiu atent. in ea exista lapte pentru copilasi, dar si hrana tare pentru oamenii puternici.

Invatatii au spus ca fiecare cuvant si fiecare verset din Scriptura se ascunde un munte de semnificatii. Tertulian exclama : iubesc plinatatea Scripturii! 

Nici un om care zgarie Cartea lui Dumnezeu la suprafata nu are castig; trebuie sa sapi si sa scormonesti pana ajungi la comoara ascunsa.

Usa Cuvantului se deschide numai cu cheia harniciei. Scripturile cer  cercetare. Sunt scrierile lui Dumnezeu, purtand timbrul si pecetea divina.

Cine indrazneste sa le trateze cu usurinta?  Cel care le dispretuieste il  dispretuieste pe Dumnezeu, care le-a scris. Dumnezeu nu vrea ca Bibliile noastre sa devina martori impotriva noastra in ziua judecarii.

Cuvantul lui Dumnezeu va rasplati cercetatorul. Dumnezeu nu ne cere sa mutam un munte de piatra ca sa gasim un bob de grau, fiindca Biblia este un lan bogat.

Nu trebuie decat sa deschidem usa hambarului  si vom avea parte de belsug. Scriptura pune stapanire pe cercetator .Ea este plina de suprize.

Sub calauzirea Duhului Sfant, ea stralucieste  cu toata splendoarea descoperii in fata ochilor care o cauta, ca un templu urias pavat cu aur si imbracat in rubine, smaralde si pietre scumpe.

Nimic nu se compara cu adevarul Scripturii.  in cele din urma, Scriptura il descopera pe Isus : "ele marturisesc despre Mine" (Ioan 5:39).

Niciun motiv nu poate fi mai puternic decat acesta:cel care il gaseste pe Isus,gaseste viata, cerul si toate lucrulie. Fericit este cel care, cercetand Scriptura, il descopera pe Mntuitorul.{CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: