~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 2 august 2021

CITITI BIBLIA?


 "Cum isi va tine tanarul curata carare? Indreptandu-se dupa Cuvantul Tau.Te caut din toata inima mea; nu ma lasa sa ma abat dela poruncile Tale. Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta! (Psalmul 119 :9-10,11)                                               

"Care sunt habby-urile tale?", a fost prima intrebare pe care i-a pus-o lui Toma colegul sau de munca. "Sa merg cu bicicleta, sa joc fotbal si sa citesc", a raspuns el. Curios, colegul de munca a intrebat: "Ce? iti place sa citest?", Ce citesti?".

Toma a raspuns: "Cel mai mult citesc Biblia". Un scurt moment a domnit linistea, apoi colegul de munca a intrebat speriat: "Ce ? Citesti Biblia? N-am mai intanlit pe nimeni care sa citeasca Biblia?".

Cu alte cuvinte: "Nimeni nu mai citeste asa ceva astazi. Biblia este o carte pentru oameni batrani si bonlavi, demodata si plictisitoare". Ce trist este ca sunt tot mai putini oameni care citesc Biblia! 

Totusi Biblia este cartea care a modelat societatea. Este cartea cea mai raspandita. Ea nu a trebuit sa fie rescrisa sau modificata si a rezistat incercarile nenumarate de a fi inlaturata.

Ea ofera zilnic miilor de oameni care o citesc  curaj si bucurie, chiar si in vremuri grele, pentru ca Insusi Dumnezeu le vorbeste prin Biblie. El le arata in ea cum gandeste El despre ei si cum este El.

Cine citeste cu sinceritate Biblia, acela Il va cunoaste personal pe Dumnezeu. Fiecare pagina este un mesaj pentru oameni. Dumnezeu va trimite mereu mesaje.Le-ati citit? I-ati dat un raspuns?

Oamenii mari ai acestei lumi au citit Biblia si au putut afirma:"Am spus si o voi mai spune: studierea atenta a Bibliei te va transforma intr-un cetatean mai bun, un tata mai bun, un sot mai bun."-Thomas Jefferson, al treilea presedinte al Americii.

"Prima si probabil singura carte care merita sa fie studiata de toti este Biblia.Vorbesc in cunostinta de cauza: Studiati Scripturile!"- John Quincy Adams, al saselea presedinte al Americii.{Samanta buna}

"Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei ziua si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepciune.(Iosua 1:8)

Niciun comentariu: