~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 28 mai 2021

RAMANEREA IN CRISTOS


 "Daca ramaneti in Mine,si daca raman in voi cuvintele Mele,cereti orice veti vrea ,si vi se va da.Daca aduceti multa roada, prin acesta Tatal Meu va fi proslavit; si voi veti fi astfel ucenici Mei.(Ioan 15:7-8)

"Dupa cum mladita nu poate aduce rod de la sine, daca nu ramane in vita , toat asa nici voi nu puteti sa aduceti roada, daca nu ramaneti in Mine."(Ioan 15-4)

Ca adevar din natura, intelegerea acestui  verset este foerte clara/s. O mladita rupta dintr-o vita sau o creanga rupta dintr-un pom si zacand pe pamant nu va aduce roada.Intr-adevar, nici nu va putea trai, ci se va vesteji in curand.

Analogia se aplica si in viata spirituala. Ar fi la fel de nenatural sa te astepti sa fie un crestin cu adevarat roditor cel care a renuntat la rugaciune, a incetat sa citeasca Bibli si nu-L mai iubeste pe Cristos, nici nu se mai increde in El

Mladita nu are viata; in ea insasi, doar aceea care se revarsa in ea de la vita; nici crestinul nu are viata spirituala, decat aceea care vine din viata lui Cristos, prin credinta, rugaciune si Cuvantul Sfant.

Noi traim ca si crestini numai cand Cristos traieste in noi. Apostolul Pavel a spus: "traiesc...dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine.

Si viata pe care o traiesc acum in trup o traiesc in credinta Fiului lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine Insusi pentru mine." 

Toata frumosetea spirituala din noi trebuie sa fie viata lui Cristos reprodusa in noi, exat asa cum frunzisul si roadele unui pom sunt produse de viata pomului care curge prin crengele sale.

Doar a pretinde ca esti crestin nu va da roadele unei adevarate vieti crestine. Cineva poate lua o ramura care a fost rupta si sa o lege cu sfori de un pom verde, insa aceasta nu o va face o ramura roditoare..Ea nu isi va trage viata din pom si in curand se va vesteji si se va usca de tot.

Cineva poate sa fie legat de Cristos prin sforile marturisirii de credinta, insa  daca nu exista o conectare reala, vitala la viata  lui Cristos, prin credinta si dragoste, viata lui Cristos nu poate curge in el si el ramane o mladita moarta,uscata.

Noi trebuie sa fim cu adevarat in Cristos si sa-L avem pe Cristos in noi, altfel nu va fi in noi nici viata, nici rodnicie. 

De asemenea, trebuie sa ramanem in Cristos, mentind comuniunea cu El an dupa an, altfel nu vom putea fi crestini aducatori de roada.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: