~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 7 mai 2021

FURTUNILE VIETII


 "Isus S-a suit intr-o corabie, si ucenici Lui au mers dupa El. Si deodata s-a strnit pe mare o furtuna atat de strasnica, incat corabia era acoperita de valuri. Si El dormea. Ucenicii s-au apropia de El, si l-au desteptat,strigand: "Doamne scapa- ne ca pierim!"(Matei 8:23-24,25)

Ucenicii nu plecasera pe mare de capul lor. Daca ar fi facut-o fara sa aiba porunca lui Isus, n-ar fi avut acelasi temei sa se astepte la proctetie si eliberare.

Lectia pe care o invatam de aici este ca furtunile se pot starni chiar si cad ne aflam pe linia clara datoriei.

Noi n-ar trebui sa fim descurajati de dificultatea sau de necazul cu care ne confrutam si sa tragem concluzia ca suntem pe o carare gresita.

De asemenea, vedem ca prezenta Domnului Cristos alaturi de ucenicii Sai nu impedica venirea furtunilor.

Nu exista promisiuni in Biblie ca cei credinciosi n-o sa aiba parte de incercari. Religia nu zideste pereti inalti in jurul nostru, care sa opreasca forta valurilor.

Necazurile vin la crestin la fel de sigur ca si la omul din lume. Exista  furtuni ale ispitei; ele se napustesc dintr-odata, cu o putere infioratoare, din muntii glaciali ai acestei lumi.

Apoi mai sunt furtunile bolii, ale dezamagirii, ale impotrivirii sau ale intristarilor, care fac valurile si talazurile sa treaca peste suflet.

Calatorii spun ca, pe Marea Galileii, barca pluteste lin pe suprafata stlicoasa, netulburata a apei, cand dintr-odata fara niciun avertisment, se dezlantuie o furtuna, iar barca, aproape instantaneu, este purtata incoace si-ncolo de valurile amenintatoare.

Asa vin multe furtuni in viata. Ispitele vin cand nu ne asteptam. La fel si dezastrele.  Suntem in pace in caminul nostru fericit.

Dintr-oadata, intr-un ceas cand nici nu ne gandim si fara  nicio avertizare, scumpul nostru copil,pe care-l iubim atat de mult, moare in bratele noastre.

Prietenul in care ne incredem si despre care credeam ca nu ne va dezamagi vreodata ,se dovedeste a fi inselator.

Sperantele nutrite  ani de zile se vestejesc in mainile noastre intr-o seara, precum florile cand vine inghetul. Aproape toate furtunile vietii sunt niste suprize neasteptate.

Ele nu dau semnale de alarma cu cateva zile inainte, pentru a ne avertiza. Singura cale de a fi pregatiti pentru ele este aceea de a fi intotdeauna veghe tori.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: