~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 12 aprilie 2021

SA DEVENIM PE DEPLIN AI SAI


"Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsut  lucrarea, ca sa fiti desavarsiti, intregi si sa nu duceti lipsa de nimic."(Iacov 1:4)

Multi dintre noi parem sa fim cum se cuvine in general, insa mai exista inca unele domenii in care suntem neglijenti si lenesi; nu este vorba de pacat,ci de ramasitile vietii noastre trupesti care au tendinta sa ne faca neglijenti.

Neglijenta este o insulta la adresa Duhului Sfant. Nu ar trebui sa dam dovada de neglijenta nici in modul in care ne inchinam lui Dumnezeu si nici macar in modul in care mancam sau bem.

Nu numai ca relatia noastra cu Dumnezeu trebuie sa fie buna, ci expresia exterioara a acestei relatii trebuie sa fie buna deopotriva

In ultima instanta, Dumnezeu nu va lasa nimic sa treaca neobservat; fiecare detaliu al vietii noastre este sub supravegherea Sa.

Dumnezeu ne va readuce in nenumarate moduri in acelasi punct din nou si din nou.Si El nu oboseste niciodata sa ne aduca  in punctul acela pana cand vom invata lectia, caci scopul Sau este acela de a realiza produsul infinit.

Poate ca este vorba despre o problema izvorita din natura noastra implusiva, insa iar si iar cu rabdarea cea mai neabatuta, Dumnezeu ne-a adus inapoi in punctul respectiv.

Sau poate ca problema este mintea noastra lenesa si ratacitoare ori firea noastra independenta si egocentrismul nostru.

Prin acest proces,Dumnezeu incearca sa ne traga atentia asupra acelui lucru care nu este cu totul in regula in viata noastra.

Ne simtim minunat cand studiem adevarul revelat al rascumpararii lui Dumnezeu,iar inima noastra este daruita Lui intru totul.

Si lucrarea Sa minunata in noine spune ca in ansamblu avem o relatie buna cu El." Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsit lucrarea..." Duhul Sfant ,vorbind prin Iacov, a spus: Acum lasati rabdarea voastra sa devina un produs finit."

Ai grija sa nu devii neglijent in detaliile marunte ale vietii,spunand:" O, cred ca deocamndata e de-ajuns." Oricare ar fi problema,Dumnezeu ne-o va semnala cu staruinta, pana cand vom deveni pe deplin ai Sai.{OSWALD  CHAMBERS}

Niciun comentariu: