~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 10 iulie 2020

"DIN RUINE MA RIDIC"



























"...El Insusi a zis: Nici decum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi."(Evrei 13:5)

"Cine ne va desparti pe noi de dragostea lui Hristos. (Romani8:35)

Dumnezeu nu il scuteste pe copilul Sau de necazuri: El promite "voi fi cu el in strimntorare...(Psalmul 91:15)
Oricat de reale sau de intense ar fi dificultatile, nimic nu il poate desparti vreodata de relatia sa cu Dumnezeu. "In toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decat biruitori... (Romani 8:37)

Pavel nu vorbea aici despre lucruri imaginare, ci despre lucruri care sunt periculos de reale. Si el spunea ca suntem "superinvingatori" in mijlocul lor, nu datorita iscusintei noastre nici datorita curajului nostru,

ci pentru ca niciunul dintre aceste lucruri nu afecteaza relatia noastra esentiala cu Dumnezeu in Isus Hristos.Il compatimesc pe crestinul acela care nu are in imprejurarile din viata sa lucruri nedorite.

"Necazul...? "Necazul nu este niciodata un eveniment maret si mult asteptat; insa de orice natura ar fi el - fie ca ne epuizeaza , ne irita sau pur si simplu ne provoaca o slabiciune - nu este in stare sa [ne desparta] de dragostea lui Hristos".

Nu lasa niciodata necazurile sau "ingrijorarile veacului acestuia" sa te impedice sa-ti amintesti ca Dumnezeu te iubeste(Matei 13:22)

"Strimtorarea...? "Poate dragostea lui Dumnezeu continua sa ramana statornica, chiar si atunci cand toti si totul din jurul nostru par sa spuna ca dragostea Lui este o minciuna si ca nu exista dreptate?

"Foametea" Putem noi nu doar sa credem in dragostea lui Dumnezeu , ci de asemenea sa fim"mai mult decat biruitori", Chiar si atunci cand suferim de foame?

Fie Isus Hristos este un amagitor, si l-a amagit chiar si pe Pavel,fie i se intampla ceva extraordinar unei persoane ce ramane in dragostea lui Dumnezeu chiar si atunci cand totul ii sta impotriva.

Logica este redusa la tacere in fata fiecaruia dintre aceste lucruri care vin peste acea persoana. Numai un singur lucru poate explica acest fapt - dragostea lui Dumnezeu in Isus Hristos.
"Din ruine ma ridic "de fiecare data. {OSWALD  CHAMBERS}

Niciun comentariu: