~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 7 februarie 2020

DACA VREI SA FACI UN BINE, GRABESTE-TE CA NU VEI REGRETA.



















"De aceea, prea iubitii mei frati, fiti tari, neclintit,sporiti totdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul  nu este zadarnica. 1 Corinteni 15:58)

Un tanar studentt a iesit la plimbare cu profesorul sau. In timp ce se plimbau, pe cealalta parte a drumului, studentul a vazut o pereche veche de pantofi, care pesemne ca apartineau taranului sarac care lucra in camp si deja isi termina lucru.

Studentul ii spuse profesorului:" Haideti sa glumim pe seama acestui sarac. Sa-i i-ascundem incaltamintea si sa-l urmarim in ascuns, sa vedem ce face".

Atunci profesorul ii raspunse: "Tinere, niciodata sa nu glumesti pe seama scarbei si durerii altuia. Dar de vreme ce esti bogat, poti sa te bucuri de urmatorul fapt - pune cate o moneda de our in fiecare pantof apoi ne vom ascunde in tufis si vom privi reactia lui".

Studentul asa a si facut si ei s-au ascuns in tufisul cel mai apropiat. Taranul, in curand si-a terminat lucrul si a venit la locul unde si-a lasat pantofi si paltonul.

In timp ce se incalta, a simtit ceva in pantoful sau. La inceput a crezut ca e o piatra, dar in curand si-a dat seama ca e o moneda de aur. El a ramas uimit vazand moneda de aur, a privit ganditor in jur, un oarecare timp, dar nu a vazut pe nimeni.

A pus moneda in buzunar si a inceput sa se incalte cu al doilea pantof, dar spre uimirea lui, a gasit si acolo o moneda de aur.

Deodata, a cazut in genunchi, si-a indreptat fata spre cer si a inceput sa se roage  si sa multumeasca.   In rugaciunea sa el a pomenit-o pe sotia sa grav bonlava, pe copiii sai care nu aveau ce manca, si acum, datorita unei maini invizibile, care i-a daruit monedele, ei in sfarsit vor fi salvati.

Studentul sta si privea, socat, cu ochii plini de lacrami. Profesorul il intreaba: "Daca ai fi glumit in modul in care ai dorit la inceput, ai fi fost mai fericit decat acum?"

Tanarul a raspuns: "D-le profesor, mi-at dat o lectie pe care nu o voi uita niciodata! Acum am inteles cuvintele pe care nu le intelegeam mai inainte: cel ce daruieste este mai fericit decat cel ce primeste!

Prin urmare, daca vrei sa faci un bine, grabeste-te  ca nu vei regreta. Urmeaza-ti glasul constiintei si nu te abate din calea virtutilor."Autor necunoscut"

Niciun comentariu: