~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 1 decembrie 2019

DOMNUL CRISTOS ADUCE PACE


























"Va las pacea, va dau pacea Mea.Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.(Ioan 14: 27)
"Si Pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere ,va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus.(Filipeni4:7)
                   "Apoi S-a suit la ei in corabie si a stat vantul...(Marcu 6:51)

Cand Domnul Isus vine la noi,necazul nostru inceteaza. La porunca Sa,cea mai salbatica furtuna se linisteste instantaneu. Necazul in sine se poate sa nu plece de la noi,insa, cand Domnul Isus este cu noi, aceasta inceteaza sa mai fie un necaz.

E posibil ca vantul sa nu inceteze sa bata in afara, rascolindu-ne vietile, insa El aduce pace in interior.

Este cu mult mai bine sa avem parte de atat de mult har, incat inimile noastre sa ramana calme si linistite in cea mai apriga furtuna, decat sa fie oprita furtuna, in timp ce inimile noastre raman nelinistite, ca intotdeauna. Pacea dinauntru este cu mult mai buna decat orice simplu calm din exterior.

Intr-o galerie din Italia sunt doua picturi asezate una langa alta, create de artisti diferiti. Una reprezinta o mare tulburata de furtuni. Norii negri plutesc deasupra ei amenintatori, fulgerele brazdeaza cerul, iar valurile furioase se rostogolesc cu furie. In apele involburate se observa chipul unei fiinte umane moarte.

Celalta pictura infatiseaza, de asemenea o mare involburata de furtuna, insa in mijlocul apelor infuriate se afla o stanca; in stanca este o crapatura cu verdeata si flori, iar  in mijlocul acestora o porunbita care sta linistita in cuibul ei.

Aceste doua picturi ne relateaza intreaga istorisire a vietii umane in lumea aceasta. Prima este povestirea vietii fara Domnul Cristos, nebinecuvantata de prezenta si pacea Sa. Este furtuna pretutindeni, fara niciun colt  linistit.

Cealalta pictura infatiseaza pacea pe care o da Domnul Cristos. Furtuna este aceeasi, valurile sunt la fel de inalte insa este pace. Stanca Il reprezinta pe Domnul Cristos; in crapatura stanci se gaseste pacea. Stanca veacurilor, despicata pentru mine. Lasa-ma sa ma ascund in Tine.

Doar in rascumpararea si ispasirea Domnului Cristos putem gasi pace. "In Mine veti avea pace." Daca Il vom lua, deci pe Domnul Cristos in barcile marii noastre, pe marea bantuita de furtuni, vom pluti in siguranta prin vijeliile pamantului spre tarmul slavei. {J.R.Miller}

Niciun comentariu: