~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 29 noiembrie 2019

DESPRE GANDIRE (1)


























"Incolo, fratii mei, tot  ce  este  adevarat, tot  ce este vrednic  de cinste,  tot  ce este  drept,  tot  ce este  curat, tot  ce  este  vrednic  de  iubit,  tot  ce  este  vrednic de primit,  orice  fapta  buna,  si orice lauda,  aceea sa va insufleteasca." (Filipeni 4:8)
 " Cei ce traiesc dupa indemnurile Duhlui umbla dupa lucrurile Duhului"(Romani 8:5)

Pentru a deveni ceea ce doreste Dumnezeu sa fii, tu trebuie sa-ti setezi mintea ca sa umble dupa lucrurile corecte. Uneori spui sau te gandesti: "Ce bine ar fi daca situatia mea ar fi astfel."

Imprejurarile in care te  gasesti nu determina calitatea vietii  pe care o ai; insa, felul in  care te raportezi  la  ele este ceea ce conteaza.

Poetul Frederick  Langbridge a scris: "Doi oameni priveau printre zabrele; unul vazu noroi, celalalt a vazut stele."Ambii se gaseau intr-o  situatie identica, perspectivele lor au fost total diferite.

Unul cauta frumusetea  si a vazut-o; celalalt  era atent  la uratenie  si a gasit-o.  Lucrurile se petrec in felul urmator; imprejuratile vietii produc anumite emotii.

Si atunci cum poti  sa-ti schimbi  reactia emotionala  cand te simti neputincios fata de oameni si situatii? Schimband  modul  in care gandesti despre aceasta!

Adevarata schimbare incepe intotdeauna  in minte  ta.  Scriptura spune " el este ca unul care isi face socoteli in suflet! (Proverbe 23: 7)  Felul in care gandesti reflecta in mod inevitabil felul in care traiesti.

Asadar, pentru a ajunge sa fii cea mai buna versiune a ta, ceea ce doreste Dumnezeu sa fii, trebuie sa ai o gandire frumoasa!

Cei ce au niste vieti extraordinare sunt oameni care au obiceiul de a gandi frumos. Tu spui: "Dar nu ma pot aptine sa nu gandesc cum gandesc." Atunci"sa va  prefaceti  prin  innoirea  mintii  voastre
(Romani 12:2)

Cuvantul lui Dumnezeu te va ajuta sa gandesti cu credinta si cu teama, cu incredere si nu cu neliniste,
cu bucurie si nu cu negativism. Odata ce "umbli dupa lucrurile Duhului" viata ta se va schimba in bine.Amin?               {coordonatori Bob & Debby Gass}
                                        wwwfundatiaseer.ro

     

Niciun comentariu: