~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 25 noiembrie 2019

O EVANGHELIE COMPLETA


























"Fiinca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede  sa nu piara ,ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3:16)

Acest verset este o mica Biblie in el insusi, deoarece contine intreaga Evanghelie. El ne arata sursa rascumpararii omului
- dragostea lui Dumnezeu. Ne arata masura iubirii divine.
-Dumnezeu Si-a dat singurul Fiu nascut. Ne arata cum a fost realizata rascumpararea - prin jertfa Domnuli Hristos.

Ne spune cum sa fim mantuiti - crezand in Fiul lui Dumnezeu. Ne spune cine va fi mantuit - Oricine crede in  Domnul Cristos. Ne arata ce este mantuirea - scaparea de la pierzare si darul vietii vesnice.

Oricine crede cu adevarat ca Dumnezeu il iubeste este mantuit; a avea constienta acestui adevar Binecuvantat inseamna viata pentru suflet.

Se povesteste despre o copila din timpul lui Luther care se gandea la Dumnezeu  cu groaza, ca la un Judecator aspru, In casa ei posomorata ,Dumnezeu ii fusese prezentat doar in acest mod infricosator.
Nu auzise niciodata vreun cuvant despre blandete sau afectiunea lui Dumnezeu.

Dar, intr-o  zi, in tipografia tatalui ei, a cules de pe jos o bucatica de hartie si a descoperit pe ea doar prima parte a acestui verset: Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea,ca a dat..."

Restul cuvintelor erau rupte, insa pentru ea doar fragmentul in sine a fost o revelatie. Dumnezeu a iubit - a iubit lumea - a iubit-o suficient de mult ca sa dea ceva.

Ea nu stia ce a dat El, insa era suficient de mult ca sa dea ceva pentru ea. Acest gand nou i-a schimbat toata conceptia despre Dumnezeu. Ea a invatat de data aceasta sa se gandeasca la El ca la cineva care o iubeste si acest gand i-a adus o minunata mangaiere.

Noi avem versetul intreg si stim ca Dumnezeu este dragoste; stim exact ce a daruit dragostea Sa - darul cel mai scump si mai valoros din intregul univers; iar aceasta revelatie ar trebui sa ne umple cu o bucurie de nedescris.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: