~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 13 mai 2019

UMBLARE IN LUMINA

























"Isus le-a vorbit din nou, si a zis: "Eu sunt lumina lumii; cine ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intuneric ,ci va avea lumina vietii." (Ioan 8:12)

Umbland ... asa cum El Insusi este lumina!" Putem sa ajungem la aceasta umblare ? Vom fi in stare vreodata sa umblam in lumina asemenea Celui pe care Il numim "Tatal nostru" "Matei 6:9) si despre care este scris: Dumnezeu este lumina, si in El nu este intuneric."(1I0an 1:4)

Cu siguranta, acest model asezat inaintea noastra, fiindca Mantuitorul Insusi a zis:"de aceea fiti dar desavarsiti, asa cum Tatal vostru ceresc este desavarsit." (Matei 5:48)  Desi simtim ca nu ne putem ridica la desavarsirea lui Dumnezeu, trebuie sa o cautam si sa nu ne lasam pana nu o obtine.

Atunci cand tanarul pictor pune mana pe penel la inceputul carerei, si cu greu poate spera sa-l egalizeze pe Rafael sau pe Michelangelo. Totusi daca nu are un ideal sau un arhietip in mintea sa, va crea ceva ordinar si mediocru .

Ce vrea sa spuna fraza ca trebuie sa "umblam in lumina, asa cum El Insusi este lumina "? Eu inteleg ca fraza aceasta cere asemanare, mai degraba decat masura. Noi suntem in lumina, completi in lumina, sincer in lumina, onest in lumina, asa cum este si Dumnezeu, desi  nu putem fi in lumina in masura in care este Dumnezeu.

Eu nu pot locui in soare; este un loc prea stralucitor pentru mine ,Totusi, pot sa umblu in lumina soarelui. in acest mod, desi nu pot sa ajung la perfectiunea si la puritatea adevarului care apartin Domnului ostirilor prin natura Dumnezeului inifinit.

Totusi ,eu pot sa am necurmat pe Domnul inaintea ochilor mei "(Psalmul 16:8) Pot sa lupt, cu ajutorul Duhului, sa ma comformez  imaginii Lui . Faimosul comentator din vechime ,John Trapp, spunea: "Putem fi in lumina asa cum Dumnezeu este in lumina pentru calitate, nu pentru egalitate".

Trebuie sa avem lumina si sa umblam in ea. Cat despre egalitate cu Dumnezeu in sfintenie si in puritate, trebuie sa asteptam pana trecem Iordanul si intram in desavarsirea Celui Prea Inalt.

Observati ca binecuvantarea partasiei sfinte si a curatieii desavarsite sunt legate de umblarea in lumina.{CHARLES H.SPURGEON}


Niciun comentariu: