~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 24 mai 2019

MARELE DOCTOR



























"Totusi, El suferintele noastre le-a purtat,si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Duumnezeu ,si smerit.
Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre .Pedeapsa, care ne da pace, a cazut peste El,si prin ranile Lui suntem tamaduiti."(Isaia 53:4-5)

Desi comploturile dusmanilor Sai L-au alungat pe Isus din  cetate,  ele nu L-au impedicat sa faca bine. Desi unii I-au respins dragostea, inima Sa nu s-a inchis. Capernaumul a pierdut mult cand El a iesit pe portile sale, insa asupra gloatelelor care L-au urmat s-au revarsat binecuvantari ale harului.

Adeseori aceasta este calea. Darurile iubirii, pe care Cristos le poarta in mainile Sale, sunt respinse de cei carora le sunt oferite mai intai, dar sunt duse apoi la altii, care le primesc cu bucurie .

Persecutia imprastie, in general, samanta pe care incearca sa o distruga. Cand primii crestini au fost izgoniti din Ierusalim, acest lucru a dus la raspandirea Cuvantului in toate tarile din jur, in care ei au fugit. Daca cineva ne respinge si isi bate joc de noi, trebuie sa ducem mesajul altcuiva.

Imaginea oamenilor care se inghesuie aici, in preajma lui Cristos, fiecare incercand din rasputeri sa ajunga la El ca sa-L atinga, este una foarte expresiva si plina de viata.

O atingere era suficienta. Toti cei care se atingeau de El erau vindecati. Viata si sanatatea se revarsau in trupurile bolnavicioase, cand degetele tremuratoare veneau in contact cu Vindecatorul, sau  chiar si numai cu hainile Sale,

Deci, o atingere este intotdeauna suficienta. Orice om care se atinge cu adevarat de Cristos este vindecat. Insa, trebuie sa fim siguri ca Il atingem. Nu este destul sa ne aflam in multimea care se aduna in jurul Lui.

Numai aceia sunt vindecati, a caror credinta ii duce cu adevarat in contact cu El. Nu este destul sa te afli intr-o adunare care se inchina. Unul care sta sau se inchina in apropierea noastra poate sa primeasca o mare binecuvantare in timp noi nu primim nimic.

Aceasta este din cauza ca el intinde mana credintei si Il atinge pe Cristos, in timp ce noi, la fel de aproape de Cristos precum este el, nu ne intindem mana ca sa-L atingem, si de aceea nu primim nicio binecuvantare. {J.R.Miller}

Niciun comentariu: