~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 17 mai 2019

POARTA STRAMTA

























" Straduiti-va  sa intrati pe usa cea stramta.Caci va spun, ca multi vor cauta sa intre , si nu vor putea .(Luca 13:24)
 "Eu sunt calea, adevarul si viata.Nimen nu vine la Tatal decat prin Mine."(Ioan 14:6)

Toate lucrurile cu adevarat valoroase costa mult. In consecinta, un asemenea privilegiu  glorios al crestinului nu poate fi dobandit fara efort.

Ca sa deschida calea si sa ne dobandeasca privilegiul  de a deveni copii ai lui Dumnezeu, Fiul lui Dumnezeu in dragostea Lui, a trebuit sa vina din cer si sa-Si dea viata. Isus a mai spus ca oricine vrea sa ajunga la slava Imparatiei Sale trebuie sa mearga pe aceeasi cale a crucii pe care a mers El.

A spus ca cel care isi va salva viata - adica,  o va tine departe de lepadare de sine si de sacrificiu - o va pierde;si ca numai cel care isi va pierde viata, consacrand-o lui Dumnezeu si datoriei , o va salva.

Intr-una din pildele Sale Isus vorbeste despre mantuire, asemanand-o cu o comoara ascunsa intr-un ogor; un om care afla de ia si de locul unde este ascunsa vinde tot ce are, apoi merge si cumpara ogorul .

In alta pilda .Domnul nostru prezinta acelasi adevar apeland la exemplul unui negustor care cauta margaritare alese si care, gasind un margaritar de mare pret, vinde tot ce are si il cumpara .

Noi trebuie, intr-un sens foarte profund, sa renuntam la tot ce avem , ca sa ajungem la Cristos si la binecuvantarile care vin impreuna cu El.

Aici, acest adevar este formulat astfel. Exita doua drumuri in aceasta lume si doua porti spre lumea viitoare. Unul dintre acestea este drumul larg deschis si usor, cu o panta descendenta, care duce la o poarta larga. Nu este greu de mers pe drumul acesta.

Celalalt drum este ingust si duce la o poarta stramta. Pentru ca cineva sa umble pe aceasta cale, trebuie sa paraseasca multimea si sa mearga aproape singur; sa abandoneze drumul larg, usor si sa urmeze o carare dificila, accidentata; sa intre pe o poarta mult prea strimta ca sa nu-i permita ducerea cu el a vreunui bagaj lumesc sau a propiei dreptati sau plin de zorzoane ale vechii vieti.

Daca vrem  sa ajungem in ceruri , trebuie sa ne decidem ce vrem sa facem , pentru ca nu este posibil astfel decat pe aceasta cale ingusta, a lepadari de sine. Nu intreaga lume va ajunge in cer; multimile se indreapta in alt loc.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: