~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 10 mai 2019

OPT PRINCIPII DE VIATA


























"Sa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia: leaga-ti-le la gat,scri-le pe tablita inimii tale.Increde-te in Domnul din toata inima ta, si nu te bizui pe intelepciunea ta! 
Recunoaste-L  in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.Nu te socoti singur intelept; teme-te de Domnul, si abate-te de la rau! "(Proverbe 3:3-5-6,7)

Oamenii care isi stabilesc obiective realiziaza mult mai multe decat oamenii cu aceeasi educatie si abilitati, dar care nu-si stabiliesc.Cu aceasta idee in minte, zideste aceste opt principii in viata ta.

1) Hotareste-te ce iti doresti. Dar mai intai consulta-L pe Dumnezeu." Omul face multe planuri in inima lui, dar hotararea Domnului, aceea se implineste" (Proverbe 19:21 )

2) Pune -ti  gandurile pe hartie.  Faptul de a-ti scrie obiectivile pe hartie iti da sentimentul permanentei, plus, iti da energie. "intelepciunea si chibzuinta...vor fi viata sufletului tau", Obiectivile ezintante nu te vor duce acolo unde doresti sa mergi.

3) Stabileste-ti un termen limita. Fara un inceput si un sfarsit clar este usor sa ratacesti si sa nu ajungi nicaieri.

4) Fa-ti o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faci.Tine-o inaintea ochilor tai nencetat, te ajuta sa-ti croiesti un drum.

5) Trasforma-ti lista intr-un plan. Vezi ce trebuie sa faci mai intai si ce trebuie sa faci mai apoi. Un plan organizat este intotdeauna mai bun decat sa incerci sa faci totul in capul tau.

6) Actioneaza imediat imediat. "Luati seama ,deci sa umblati cu bagare de seama ,nu ca niste neintelepti ,ci ca niste intelepti. Rascumparati vremea."(Efeseni 5:15-16). Fa ceva! Un plan mediocru implementat,   este mai bun decat unul care nu este implementat.

7) Fa ceva in fiecare zi care sa te duca inainte.Fa-ti un orar. De exemplu, citeste sistematic din Biblie, suna un anumit numar de client, angajaza-te  intr-o activitate fizica pe o perioada data.

8)Stabileste-ti  un obiectiv caruia doresti sa-ti dedici viata. Sa stai cu privirea atintita asupra lui. "Invata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima inteleapta." (Psalmul 9o:12) { autor Bob GASS}

Niciun comentariu: