~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 21 ianuarie 2019

CUM SA INFRANGEM VRASMASUL


























"Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, care te iau de mana dreapta si-ti zic: "Nu te teme de nimic ,Eu iti vin in ajutor! (Isaia 41:13)

"David ...si-a ales din parau cinci pietre."(1 Samuel 17:40)
 Asa cum "David si-a ales din parau cinci pietre netede"  tot asa si tu ai cinci pietre pe care le poti folosi pentru a invinge pe vrasmas:

1)  Piatra succeselor trecute: Amintindu-si de victoriile trecute, David a declarat : "Domnul, care m-a izbavit din gheara leului si din laba ursului,  ma va izbavi si din mana acestui Filistean. (1Samuel 17:37)
Scrie-ti esecurile pe nisip, dar graveaza-ti victoriile in piatra, amintundu-ti de credinciosia lui Dumnezeu si "de minunile pe care le-a facut". (1 Cronici16:12) Te-a abandonat El vreodata? Nu, si nu o va face nici acum!

2)  Piatra rugaciunii." Faceti in toata vremea prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri (Efeseni6:18; nu poti castiga fara ea. David" s-a imbarbatat, sprijinindu-se pe Domnul Dumnezeul lui"
(1Samuel 30-6). Cand Saul a venit dupa el, David a strigat catre Domnul," turnul lui de scapare si locul lui de adapost.(Psalmul 59:16)

3) Piatra prioritatii. Prioritatea lui Dumnezeu este reputatia Lui, iar obiectivul lui David a fost sa o apere, dovedind ca "Israel are un Dumnezeu (1Samuel 17 :46) Daca Il implici pe Dumnezeu in problema ta, El va avea ocazia sa-Si arate harul si puterea.

4) Piatra entuziasmului. Nu poti sa stai si sa te holbezi la uriasul tau pentru totdeauna. Reaudierea durerilor tale ne le va vindeca, iar catalogarea problemelor nu le va solutiona. Trebuie sa te duci sa-ti infrunti dusmanul cu entuziasm, stiind ca  "biruinta este a Domnului"(1 Samuel 17:47)

5) Piatra Perseverentiei. Solomon a spus: Lenesul nu-si frige vanatul, dar comoara de pret a unui om este munca."(Proverbe 12:27 .David a ales cinci pietre din rau fiindca nu stia de cate are nevoie pentru a-si duce la sfarsit sarcina.

Asa cum a spus Yogi Berra, jucatorul american de baseball: Nu se termina pana nu s-a terminat", tot asa, fii si tu pregatit sa parcurgi drumul pana la capat. Poate va dura mai mult de o zi, o luna sau ghiar un an pana vei vedea rezultatele,dar cu ajutorul lui Dumnezeu vei reusi.{Bob GASS}

Niciun comentariu: