~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 27 decembrie 2018

PUTEREA SI DRAGOSTEA DIVINA
























"Multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare."(2 Corinteni 9:15)

Prin creatia Sa minunata, Dumnezeu Si-a dovedit puterea Sa vesnica si dumnezeirea Sa. "...Insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui se vad lamurit de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele"(Romani 1:20)

Dar acesta nu a fost ultimul cuvant al lui Dumnezeu. In urma cu doua mii de ani, Dumnezeu a vorbit prin Fiul Sau, pe care L-a trimis pe acest pamant. Realitatea ca Domnul Isus Hristos a intrat ca Om in aceasta creatie vorbeste despre puterea Sa vesnica si despre dragostea Sa.

A fost dovada dragostei, stransa la un loc in minunatul verset al Bibliei: "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16)

Profesorul Hallesby a scris odinioara: "Cand a facut universul, Dumnezeu a exprimat un cuvant creator.  Dar cand a voit sa sparga inima mica si impetrita a omului, atunci El a trebuit sa coboare din cer, sa Se faca Om, sa sufere si sa moara ca jertfa de ispasire pentru pacatele omenirii."
Am inteles puterea si dragostea divina?

Numele Domnului Isus. Ce Nume Minunat: Isus Salvatorul! "Vei naste un Fiu, Caruia Ii vei pune Numele Isus." In afara acestui Nume nu exista mantuire, salvare. Dumnezeu a dat acest Nume, in care putem fi mantuiti.

Pentru a putea salva oameni pacatosi, pierduti, Dumnezeu L-a trimis pe acest Salvator, pe Fiul Sau.Ce mult S-a smerit El - pana la moarte si inca moarte de cruce"!

"De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si i-a dat Numele, care este mai presus de orice nume." Ce inseamna Numele  Isus pentru tine? Esti salvat prin El de pierzarea vesnica? Ai prin El iertarea pacatelor?

Daca da, atunci acest Nume iti este cu siguranta, pretios. Persoana slavita te va bucura mereu. Pentru preaiubitii Sai, El este "nardul varsat", care raspandeste un miros pretios.

Daca Maria nu ar fi desfacut si nu ar fi golit stlica cu nard pretios, picioarele Domnului Isus nu ar fi fost unse si casa nu s-ar umpluit de mirosul parfumului. Deschide zilnic Biblia si savureaza mirosul placut al Numelui Sau slavit! Aceasta va produce bucurie si inchinare!

Isuse, Nume pe veci  unic,/ mangaietor, placut nespus,
toti   ingerii adora vesnic  / si admira slava Ta de sus!
Dumnezeirea cea de sus   / se afla in Tine ,scump Isus! {Samanta buna}

Niciun comentariu: