~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 4 iunie 2018

PASTREAZA-TI CAPACITATE DE A INVATA

















"O inima priceputa dobandeste stiinta,si urechea celor intelepti cauta stiinta."(Proverbe 18:15)

Cand esti talentat poti intampina probleme in domeniul invatarii. Oamenii talentati se compoarta de parca ar stii toate lucrurile.Aceasta le ingreuneaza  dezvoltarea.

"Capacitatea de a invata " nu se refera atat de mult la compententa si capacitatea mintala,ci la atitudine; este foame de a descoperi si de a creste. Este disponibilitatea de a invata, de a se dezvata si de a reinvata.

John Wooden a spus: "ceea ce conteaza este ceea ce inveti dupa ce stii totul".Cand incetezi a mai invata,incetezi a mai fi in frunte. Doar atat timp cat iti pastrezi capacitatea de a invata vei continua sa cresti si sa ai un impact.

Pe langa faptul ca a fost un pictor si un scupltor uimitor, Leonardo da Vinci a fost un geniu in mai multe domenii decat orice om de stiinta din orice epoca.Notitile lui erau cu sute de ani mai avansate.

El a anticipat submarinul,elicopterul si alte invetii moderne. Intr-unul din caietele sale, el nota:"Fierul
rugineste cand este nefolosit ,apa statatoare isi pierde puritatea ,iar  cand este frig ingheata; tot astfel ,lipsa activitatii slabeste vigoarea mintii."

El a fost manat de dorinta de a cunoaste mai mult. El a invatat si a scris despre descoperirile sale in caietele lui pana in ultima clipa a vietii. Vestea buna este ca nu trebuie sa ai mintea sau talentul lui Leonardo da Vinci pentru a avea capacitatea de a invata.trebuie sa ai atitudinea corecta.

Cea mai importanta capacitate pe care trebuie sa o dobandesti este sa inveti cum sa inveti. Incearca urmatorul lucru in saptamana care urmeaza: cere sfaturi altor oameni si tu abtine-te in mod deliberat sa dai sfaturi pe care le-ai dat de obicei.La sfarsitul fiecarei zi scrie ce ai invatat din atentia pe care le-ai acordat-o altora. vei fi uimit! {Bob GASS}

Niciun comentariu: