~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 1 iunie 2018

NE PUTEM RUGA CU INCREDERE'


















"Zic dar: umblati carmuiti de Duhul ,si nu impliniti poftele firii pamantesti. Galateni "5:16)
"Ferice  de cei fara prihana in calea lor, care umbla intotdeauna dupa Legea Domnului."(Psalmul119:1)

Uneori ne asemanam cu o persoana care incearca sa conduca o masina fara combustibil.Intocmai ca si un automobil fara benzina, un crestin nu poate trai spre gloria lui Dumnezeu fara puterea Duhului Sfant.Ce se intampla deci cand alimentam cu benzina - cand umblam in Duhul?

In primul rand, incepem sa nu mai umblam in carne.(firea veche) Duhul lui Dumnezeu inlocuieste treptat faptele carnii cu roada Sa.(Galateni 5:22-23).

Manifestari ca: dragostea, bucuria, pacea, indelunga - rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea ,si infranarea incep sa domine gandirea si actiunile noastre.

In al doilea rand, incepem sa ne bucuram de felul de viata pe care Dumnezeu l-a randuit pentru noi. Duhul lui Dumnezeu doreste ca aceasta sa fie o realitate in vietile noastre, umplandu-ne cu Hristos Insusi.

Domnul Isus a afirmat clar faptul ca viata noastra nu trebuie sa fie caracterizata de stres, frustrare si ingrijorare (Matei 6.)El va inlocui ingrijorarile cu pacea, frustarile cu bucuria, starile noastre de nervozitate cu dragostea Sa.iar stresul cu odihna Sa.

Acest lucru va avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra relatiilor noastre familiale,viata rodnica de familie depizand de viata vibranta si roditoare a fiecarui membru in parte.

In al treilea rand, invatam sa ne rugam in Duhul (Iuda 20). Acest lucru nu inseamna a ne ruga Duhului! In Scriptura nu suntem indemnati sa ne rugam Duhului si nici nu gasim un loc in care sa fie vreo rugaciune adresata Duhului Sfant.

Duhul Sfant  locuieste in fiecare credincios, indreapta si modeleaza rugaciunile noastre in acord cu voia lui Dumnezeu iar noi ne putem ruga cu incredere, deoarece Dumnezeu a promis ca rugacinile noastre nu vor ramane fara raspuns din partea Sa.

"Si aceasta este indrazneala pe care o avem de la El, ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta.Si daca stim ca ne asculta orice cerem, stim ca avem lucrurile pe care le-am cerut de la El.(1 Ioan 5:14,15) {G.W.Steidl}

Niciun comentariu: