~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 22 ianuarie 2018

ZDROBIRE

























"Caci asa vorbeste Cel Prea Inalt, a carui locuinta este vesnica si al carui Nume este sfant."Eu locuiesc in locuri inalte si in sfintenie; dar sunt cu omul zdrobit, si smerit, ca sa inviorez duhurile smerite,si sa imbarbatez inimile zdrobite."(Isaia57:15)

"Jertfele placute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit".(Psalmul 51:17)

Lumea care celebreaza succesul nu vede valoarea in lucrurile zdrobite. Dar dintr-un duh zdrobit Dumnezeu scoate la iveala frumosete.

Pentru ca o planta sa creasca din pamant, samanta trebuie sa crape; pentru ca puiul de gaina sa iasa la loc larg, coaja oului trebuie sparta. Chiar si un cal matur trebuie zdrobit; el trebuie sa invete sa recunoasca sunetul vocii stapanului si sa raspunda la haturi.

Dupa o intanlire uimitoare cu Hristos pe drumul Damascului,Pavel si-a reevaluat toata activitatea religioasa cu care se lauda altadata si a socotit-o "un gunoi" (Filipeni3;8).Si nimeni nu se lauda cu gunoiul,ci simte repulsie fata de el.

Zdrobirea este lucrarea lui Dumnezeu prin care El ne dezbraca de  atotsuficienta noastra asa incat caracterul lui Hristos sa straluciasca in noi. Nu trebuie sa intelegi gresit; a fi zdrobit nu inseamna neaparat sa experimentezi vreo tragedie. Multi oameni sufera tragedii, fara sa se apropie de Dumnezeu si fara macar sa se gandeasca la El.

Intr-adevar, aceeasi caldura care topeste fierul, poate intari lutul. Problema cu zdrobirea nu consta neaparat in circumstante,ci in reactia noastra. Ce incearca Dumnezeu sa ne invete? Adevarata zdrobire se produce atunci cand El ne dezbraca de haina atotsuficientei noastre asa incat nu mai avem nici o putere sa ne revenim.

Cand Dumnezeu blocheaza orice iesire ajungem sa vedem ca numai El este raspunsul nostru,iar aceasta descoperire ne va schimba viata.

"Si care este aceasta? " intrebi tu. Cand doar Dumnezeu este tot ce ai ,Dumnezeu este tot ce ai nevoie! Concluzie: Puterea lui Dumnezeu este rezervata celor care au renuntat sa mai incerce sa rezolve lucrurile prin propia lor putere sau sa realizeze ceva pentru propile lor interese!{Bob GASS}

Niciun comentariu: