~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 12 ianuarie 2018

VIOARA COLECTIONARULUI





















"Fiecare din voi sa se uite nu la folosele lui, ci la foloasele altora. Sa aveti in voi gandul acesta, care era si in Hristos Isus." (Filipeni 2:4-5)

Firtiz Kreisler a fost un faimos violonist Austriac. El a castigat multi bani din concertele si copozitiile sale,dar fiind un crestin practicant,a daruit altora o mare parte din acesti bani.

Asa se face ca, atunci cand a descoperit o vioara deosebita in una din calatoriile sale, nu a putut sa o cumpere. Mai tarziu, dupa ce a strans banii de care avea nevoie pentru a cumpara vioara, s-a dus la vanzator cu speranta sa o poata cumpara.

Dar , spre dezamagirea sa, vioara a fost vanduta unui colectionar de viori. Kreisler s-a dus la colectionar acasa si s-a oferit sa cumpere vioara. Colectionarul i-a spus ca vioara a devenit cel mai de pret obiect din colectia sa si nu o vinde.

Dezamagit profund, violonistul era gata sa plece, cand i-a venit o idee. "Pot sa cant ultima data la acest instrument inainte de a fi pastrata in tacere?"

Colectionarul i-a acordat permisiunea si curand camera a fost umpluta cu atata armonie, incat inima propetarului viorii a fost adanc miscata."Nu am niciun drept sa pastrez vioara pentru mine",a spus el. "Este a dumneavoastra, domnule Kreisler. Luati-o si lasati si pe altii sa auda armoniile acestei viori."

Asa este si viata noastra; ea poate fi asemenea unei viori tinute intr-o colectie sau poate fi utila prin harul lui Dumnezeu spre binele celorlalti.

Lucrul cel mai important este sa fii gata in orice moment sa sacrifici ceea ce esti pentru ceea ce ai putea deveni. Sa ne lasam folositi de Dumnezeu spre binele semenului nostru!{Samanta buna}


Niciun comentariu: