~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 2 mai 2015

PRIVIREA FIXATA LA DOMNUL HRISTOS.


























"Deci fiindca santem socotiti neprihaniti ,prin credinta,avem pace cu Dumnezeu ,prin Domnul nostru Isus Hristos."(Romani 5:1)
"Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos ,sa umblati dupa lucrurile de sus,unde Hristos sade la dreapra lui Dumnezeu."(Coloseni 3:1)

Trebuie sa ne ridicam ochii deasupra caii noastre,ca sa putem umbla pe ea.Ochii indreptati spre Domnul Isus vor tine inima si picioarele pe o cale placuta Lui.Prin urmare ,El va fi glorificat si facut cunoscut in lume.

Un iudeu care avea taina lui Iahve si care -L astepta pe Mesia putea trai evlavios si credincios potrivit legi ,in timp ce un iudeu care avea numai legea cu siguranta ca nu putea sa o tina.

Intelegand ceea ce suntem ,trebuie sa avem tinta fixata deasupra caii noastre ,ca sa putem umbla pe ea.Aceasta nu ne scuteste de nevoia de a avea frica de Domnul pe cale de aici ,de jos ,astfel incat sa ne petrecem timpul calatoriei noastre in  temere de El,constienti ca suntem rascumparati prin sangele pretios al lui Hristos.

Insa cel care are doar calea pamanteasca ca regula a vietii va falimenta in intelegerea motivatiilor necesare pentru a umbla pe ea.El va deveni o prada usoara pentru lume ,iar umblarea lui crestina va fi ,mai mult sau mai putin ,la acelasi nivel cu lumea in care umbla .

Un crestin care are insa cerul inaintea lui si un Mantuitor in glorie ca Obiect al afectiunilor sale va umbla in mod evlavios pe pamant.Ca alesi,sfinti si prea iubiti-Hristos fiind viata lor -crestinii trebuie sa se imbrace cu carecterul Domnului Isus:indurare,bunatate,smerenie, blandete, indelunga-rabdare,
iar daca au sa se planga impotriva cuiva ,sa arate ingaduinta si iertare,asa cum a facut si Hristos fata de ei.

In final sunt chemati sa se imbrace cu dragostea,legatura desavarsirii ,aceea care da un caracter divin tuturor calitatilor care au fost enumarate,calitati manifestate de Hristos.

aceasta dragoste este de asemenea si un control divin impotriva tendintei de a confunda amabilitatea naturala cu harul divin ,caci harul divin este sfant.~J.N.Darby~

Niciun comentariu: