~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 20 mai 2015

DUMNEZEU SE OCUPA PERSONAL DE NOI








































"Si ati uitat sfatul,pe care vi-l da ca unor fii: "Fiul meu nu dispretui disciplina Domnului ,si nu-ti pierde inima cand esti mustrat de El.Caci Domnul disciplineaza pe cine-l iubeste si biciuieste pe orice fiu pe care-l primeste. "

"Orice disciplinare, deocamdata pare o pricina de intristare si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce ,celor incercati prin ea ,roada dadatoare de pace a dreptatii."(Evrei 12:5-6-11)

Fiind nascuti din Dumnezeu ,avem o noua natura ,iar El lucreaza a o intari.Suntem asezati in pozitia de copii si de aceea avem parte de disciplina ,mustrare de care Dumnezeu face parte celor pe care ii iubeste.

Dumnezeu ne educa asa cum un tata ii educa pe copiii sai .Uneori un copil face lucruri necugetate pentru ca nu a fost invatat sa nu procedeze asa.

Un crestin este ca un copil si trebuie  sa fie educat si instruit .Este posibil ca vointa mea sa trebuiasca sa fie zdrobita ,iar pornirile care sunt in mine sa fie constientizate si,probabil,este nevoie ca eu sa fiu umilit.

El ne zdrobeste ,subjugan raul din noi si aducandu-ne mai aproape de Sine.Exista modalitati variante prin care noi,sfintii,suntem incercati.Prin toate situatiile ,Dumnezeu Se ocupa personal de noi,cu trasaturile noastre particulare,pentru a ne sdrobi si a ne instrui.

Trebuie sa realizam faptul ca Dumnezeu ne iubeste atat de mult si ca avem un asa mare pret inaintea Lui,incat este nevoie ca prin astfel de suferinte sa ne faca partasi sfinteniei Sale (vers10) .

De multe ori nu suntem in stare sa realizam ca, atunci cand vin problemele peste noi ,este vorba de  fapt de dragostea lui Dumnezeu ,care lucreaza pentru desavarsirea noastra.si ca El a vegheat asupra noastra vreme de saptamani,sau poate ani, pana sa aduca necazul de care El stia ca avem nevoie.

Este de cea mai mare importanta sa fim constienti de preocuparea permanenta a Domnului cu noi,in dragoste.Facem parte din familia Lui,Ii apartinem si de aceea ne trateaza confort pozitiei noastre de fii si fice.

Ni se spune ca disciplinarea divina produce la inceput durere si intristare,dar mai tarziu ,cu siguranta aduce binecuvantare.Intr-adevar ,acest lucru este foarte incurajator.~J.N.Darby~



Niciun comentariu: