~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 6 mai 2015

LUCRARILE LUI DUMNEZEU




















"El intinde miazanoapte asupra golului  si spanzura pamantul pe nimic Leaga apele in norii Sai,si norii nu se sparg supt greutatea lor."(Iov 26:7-8)

Se spune ca undeva intr-o tara indepartata a fost un imparat,care ,cu cat imbatranea ,cu atat mai mult simtea mahnire in suflet."In viata mea",zice el,"am gustat si am vazut tot ce este ingaduit omului.Ceva nu am vazut in viata mea: pe Dumnezeu!Trebuie sa-L vad"

A dat porunca boierilor ,sfetnicilor si preotilor sai: "Daca nu-mi veti arata pe Dumnezeu ,am sa va arunc pe toti in inchisoare !"Le-a dat termen trei zile ,ca sa-i se implineasca cererea .

In curtea imparateasca s-a stins veselia.Curtenii umblau avand capetele plecate si asteptand groaznicul sfarsit.in ziua hotarata toti boieri ,sfetnicii si preotii au fost chemati inaintea imparatului ,care se pregatea sa rosteasca osanda.

In clipa aceea,un pastor tanar a pasit in fata imparatului si  i-a zis: Da-mi voie,mariata ,sa-ti implinesc dorinta.!"-"Bine",i-a zis imparatul,dar baga de seama ca ti-e capul in joc!'

Si tanarul l-a luat de mana pe imparat ,l-a dus intr-o piata ,i-a aratat soarele stralucitor si i-a spus :"Priveste in sus la soare ! " Imparatul a vrut sa ridice capul,ca sa arunce o privire spre soare ,dar razele orbitoare i-au provocat dureri la ochi si a trebuit sa-i inchida.

"Vezi maria Ta? Soarele este doar o mica raza a maririi lui Dumnezeu!Cum ai putea sa-L vezi pe Dumnezeu?""Vad ca ai o minte luminata si un suflet inaltat.Mai raspunde-mi la o intrebare :Ce a fost inainte de Dumnezeu?"

Tanarul pastor a stat o clipa pe gaduri si apoi a zis: "Maria ta,nu te supara ,dar te rog sa incepi sa numeri."Imparatul a inceput sa numere:Unu,doi,trei..."-"Nu nu! l-a intrerupt tanarul,nu numeri bine! Incepe inainte de unu!"

-"Cum?Nu stii ca inainte de unu nu este nimic?"-"Inteleapta vorba ai rostit ,maria ta! Nici inainte de Dumnezeu nu a fost nimic!"

Aceasta i-a placut si mai mult imparatului ,care a vorbit astfel: "Am sa-ti fac un dar imparatesc,daca ai sa-mi raspunzi la inca o intrebare : Ce face Dumnezeu?"  Tanarul a raspuns "Bine ,am sa raspund la aceasta intrebare ,dar implineste-mi o mica rugaminte :schimba cu mine hainele tale!"

Atunci ,imparaul si-a scos hainele imparatesti si le-a dat tanarului pastor .Pastorul a urcat pe tron,a luat sceptrul in mana si, aratand spre imparatul imbracat in hainele de pastor,care statea la picioarele tronului ,a zis:

"Iata ce face Dumnezeu : pe unii il ridica pe tron ,iar pe altii il coboara!" Apoi s-a imbracat iarasi cu hainele sale de pastor .Imparatul a ramas multa vreme pe ganduri ,apoi a zis inseninat:"Da acum il vad pe Dumnezeu!" Il vede si cititorul pe Dumnezeu si lucrarile Sale? ~Samanta buna~

"Mari sunt lucrarile Domnului ,cercetate de cei ce le iubesc"(Psalmul 111-2)

Niciun comentariu: