~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 25 mai 2013

SA NU AI UN SPIRIT CRITIC



"Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.Caci cu ce judecata judecati ,veti fi judecati;cu ce masura masurati ,vi se va masura." ~ Matei 7:1-2~

In privinta judecarii altora ,Domnul Isus spune:"Nu faceti asta:. Crestinul obisnuit este mai sever critic.Critica face parte din facultatile obisnuite ale omului,dar in domeniul spiritual nu se castiga nimic prin spirit critic.Efectul criticii este slabirea puterilor celui care este criticat.

Duhul Sfant este singurul in masura sa critice ,El este singurul in masura sa arate ce este rau ,fara sa produca dureri sau sa raneasca.Este imposibil sa fii in partasie cu Dumnezeu cand ai unspirit critic care te face dur,razbunator si crud si te lasa cu ideea magulitoare ca esti o persoana superioara.

Domnul Isus iti spune ca tu,ca ucenic ,trebuie sa cultivi o atitudine necritica.Aceasta nu se poate face o data pentru totdeauna .Fereste-te de orice te pune in pozitia de a te crede o persoana superioara.

Nu pot scapa de privirea patrunzatoare a Domnului Isus.Daca vad aschia in ochiul tau,inseamna ca eu am o barna in al meu.Dumnezeu observa in mine orice lucru rau pe care-l vad eu in tine.De fiecare data cand judec ,ma condam pe mine insumi (vezi Romani 2:17-20).

Inceteaza sa mai masori oamenii dupa masura ta.Exista intotdeauna inca un lucru in situatia celuilalt pe care tu nu-l stii.Primul lucru pe care -l face Dumnezeu este sa ne curete spiritual ;dupa aceea ,nu mai ramane in om nici o posibilitate de mandrie .

Dupa ce am inteles ce zace in mine fara harul lui Dumnezeu ,nu mai pot sa-mi pierd nadejdea cu privire la nici un om.~Oswald chambers~

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce usor este sa criticam... si de multe ori nu vedem ca luam rolul lui Dumnezeu.
Numai El poate sa aduca ce este rau in vietile noastre, si a altora. Ce frumos este cand lasam Duhul Lui Dumnezeu sa lucreze... si atunci nu ranim pe nimeni.

Iti doresc o zi frumoasa si plina de har!

Speranta spunea...


Asa este cum ai scris tu ."ce usor este sa criticam."Este mai usor sa vad paiul din ochiul fratelui mei ,decat sa-mi vad barna din ochiul meu .Prin Domnul Isus Hristos sa nu traim dupa indemnurile firii pamantesti,ci dupa indemnurile Duhului...

Multumesc pentu vizita!

Multe binecuvantari iti doresc!