~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 11 noiembrie 2012

DE CE NU SE INTORC?



     "Pentru ca umblam prin credinta ,nu prin vedere." ~ 2 Corinteni 5:7 ~

Am dorit uneori ca Dumnezeu sa lase macar  pe un crestin sa vina inapoi de dincolo, sa-mi spuna ce ma asteapta dupa moarte.

Dar o povestire pe care am putea s-o numim parabola gandacilor de apa ne va ajuta sa intelegem ,cel putin in parte, de ce Dumnezeu nu ne implineste aceasta dorinta.

O colonie de gandaci mici de apa care traiau intr-un elesteu a observat ca din cand in cand unul dintre ei care urcau pe lujerul unei frunze de nufar se facea nevazut .Au hotarat cu totii de acord ca daca acest lucru se va mai repeta cu unul dintre ei ,el se va intoarce sa le spuna celorlalti despre calatoria aceea.

Intr-o zi,unul din gandaci s-a trezit urcand lujerul de nufar si s-a catarat pe frunza ce plutea pe apa.Adormise in caldura binefacatoare a soarelui ; cand s-a trezit si s-a intins s-a speriat de trosnetul cojii care-i fusese vesmantul pana in clipa aceea si care tocmai cadea.

I s-a parut ca este mai mare acum,mai curat si mai liber decat oricand pana atunci.Desfasurandu-si aripele ,si-a luat zborul de minunata libelula verde.Deodata ,si-a adus aminte de promisiunea facuta,dar si-a dat seama de ce nici unul dintre ceilalti semeni de-ai sai nu s-a mai intors.

Nu se mai putea intoarce sa spuna prietenilor sai la ce sa se astepte,deoarce acum nu mai facea parte din lumea lor . Apoi intr-o zi ,si ei vor expermenta aceasta libertate minunata de care se bucura el acum.

In mod natural ,ezitam sa ne gandim la misterul mortii .Dar nu trebuie sa ne fie teama .Si nici nu avem nevoie de nici un mesaj din partea celor dragi plecati dinte noi. Dumnezeu ne-a spus tot ce avem nevoie sa stim.Asa dar,sa 'umblam prin credinta"si sa asteptam cu speranta.~H.V.L.~

2 comentarii:

Ellie spunea...

Tot mai bin este cand stim asa cat vrea Dumnezeu... El ne-a facut, si stie foarte bine cat putem duce.

Ce frumoasa zi va fi cand voi fim cu El in Slava!

O saptamana frumoasa iti doresc...

Speranta spunea...


Dumnezeu ,prin Domnul Isus Hristos ne-a pregatit un loc in cer.Prin credinta il asteptam pe Domnul Isus sa ne ia de pe pamant.

Ce frumos va fi cand El ne va primi in locasul pregatit !

si tu sa ai o saptamana frumoasa!