~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 17 ianuarie 2022

INFINITA BUNATATE A LUI DUMNEZEU


 "Bunatatile  Domnului nu sa-u sfarsit, Indurarile Lui nu sunt la capat, ci se inoiesc in fiecare dimineata.Si credinciosia Ta este atat de mare!( Plangerile Lui Ieremia.(22-23)

Indurarea este unul din atributele lui Dumnezeu, nu ceva ce are Dumnezeu,ci ce este Dumnezeu. Daca indurarea ar fi ceva ce are Dumnezeu, se poate presupune ca El ar putea-o indrepta gresit sau ar putea-o epuiza.

Dar, intrucat ea e ceva ce este Dumnezeu, trebuie sa ne amintim ca e necreata. Indurarea lui Dumnezeunu a aparut; ea a fost intotdeauna, caci indurarea e ce este Dumnezeu, iar Dumnezeu este vesnic infinit.

Cu toate ca si Vechiul Testament si Noul Testament declara indurarea lui Dumnezeu, Vechiul Testament spune de peste patru ori mai multe despre indurare decat in Noul .

Unii gandesc ca Vechiul Testament este lege si judecata, iar noul Testament e numit har. Ce nu are in vedere aici este ca Dumnezeu nu Se schimba niciodata. Ce a fost El in Vechiul Testament, este si in Noul Testament,si chiar si astazi.

El este acelasi Dumnezeu si, fiind aceelasi Dumnezeu si neschimbandu-Se, urmarea este ca trebuie ca in Vechiul sa fie acelasi care este in Noul si in Noul acelasi care este si in Vechiul. A ne baza pe indurarea lui Dumnezeu inseamna a ne baza pe Dumnezeu Insusi.

Bunatatea este sursa indurarii lui Dumnezeu si in acest punct trebuie sa-mi cer scuze pentru nevoia de a folosi limbajul omenesc ca sa vorbesc despre Dumnezeu.

Limbajul are de-a face cu lucruri care sunt finite, dar Dumnezeu este infinit. Cand incercam sa-L descriem pe Dumnezeu sau sa vorbim despre Dumnezeu, mereu ne incalcam propiile reguli si cadem inapoi in mici capcane ademenitoare in care nu vrem sa cadem.

Infinita bunatate a lui Dumnezeu este aratata in intreaga Biblie.Dumnezeu doreste fericirea creaturilor Sale si in El exista implusul irezistibil de a harazi o stare de binecuvantare poporului Sau.

Aceasta bunatatea a lui Dumnezeu isi gaseste placerea in placerea poporului Sau. Din pacate, in noi este asa de inradicinata ideea ca, daca suntem fericiti, Dumnezeu este speriat si inspaimantat in ce ne priveste si nu e niciodata tocmai multumiti de noi.

Cercetati Scripturile si veti descoperi ca Dumnezeu Isi gaseste placere in placerea poporului Sau, cu conditie ca poporul Sau sa-si gaseasca placere in El.{A.W. Tozer}

Niciun comentariu: