~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 6 decembrie 2019

IA INITIATIVA

























"Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce  priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celuice ne-a chemat prin slava si puterea Lui, prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe ,ca prin ele sa va faceti  partasi firi Dumnezeiesti..."(2Petru 1:3-4)
            "adaugati la credinta voastra virtutea ...(2Petru 1:5,NTR) 

Sa adaugam inseamna ca trebuie sa facem ceva. Ne aflam in pericolul de a uita ca noi nu putem sa facem ceea ce face Dumnezeu si ca Dumnezeu nu va face ceea ce putem sa facem noi. Noi nu putem sa ne mantui si nici sa ne sfintim singuri - Dumnezeu face aceste lucruri.

Insa Dumnezeu nu ne va da obiceiuri bune sau caracter si nu ne va sili sa umblam corect inaintea Lui. Toate aceste lucruri trebuie sa le facem noi. Noi trebuie sa "[ducem ] pana la capat mantuirea [noasta]", pe care Dumnezeu a infaptuit-o in noi.(Filipeni 2:22)

Sa adaugam inseamna ca trebuie sa ne deprindem sa facem lucruri, ceea ce in faza de inceput este dificil. Sa iei initiativa inseamna sa faci un inceput - sa te instruiesti in calea pe care trebuie sa o urmezi.

Fereste-te de tendinta de a intreba incotro trebuie sa mergi cand tu cunosti drumul foarte bine. Ia initativa- nu mai ezita - fa primul pas. Fii hotarat sa actionezi numaidecat cu credinta in baza a ceea ce-ti spune Dumnezeu cand iti vorbeste, si niciodata nu iti reconsidera si nu iti schimba deciziile initiale.

Daca eziti atunci cand Dumnezeu iti spune sa faci ceva, esti nepasator, nesocotind harul de care ti s-a  facut parte. Ia tu initativa, ia o decizie a vointei tale chiar acum si nu mai ingadui sa existe cale de intoarcere.

Ia o hotarare cateogorica, spunand: "Voi scrie scrisoarea aceea " sau: "voi plati datoria aceea", apoi treci la fapte ! Fa decizia respectiva irevocabila.

Trebuie sa ne deprindem sa Il ascultam pe Dumnezeu cu atentie in toate lucrurile, formandu-ne obiceiul de a descoperi ce spune El si a lua aminte. Daca atunci cand apare o criza, apelam in mod instinctiv la Dumnezeu, vom sti ca obiceiul a fost format in noi.

Noi trebuie sa luam initiativa acolo unde suntem, nu acolo unde nu am fost inca.{OSWALD  GHAMBERS}

Niciun comentariu: