~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 2 septembrie 2019

IN CAMERA LUI DUMNEZEU DE TESTARE





















"In ea voi va bucurati mult, macar ca acum ,daca trebuie sunteti intristati pentru putina vreme,prin felurite incercari.pentru ca incercarea credintei voastre, cu mult mai scumpa decat aurul care piere si totusi este cercat prin foc, sa aiba ca urmare lauda, slava  si cinstea, la aratarea lui Isus Hristos."(1 Petru 1:6-7)

Am vizitat odata camera de testare a unui laminor mare de otel. Eram inconjurar de instrumente si echipamente care testau piesele de otel la limita si masurau limita lor de rezistenta.

 Unele piese au fost rasucite pana s-au rupt, si atunci au fost etichetate cu nivelul lor de presiune la care puteau rezista. Unele au fost intinse pana la limita lor de rezistenta, cu nivelul lor de putere de asemene notat. Altele au fost comprimate pana la limita lor de compresiune si masurate.

Datorita testarii, directorul laminorului stia exact ce presiune si ce tensiune putea suporta fiecare piesa de otel daca era folosita la construirea unei nave, a unei cladiri sau a unui pod.

De multe ori asa se intampla si cu copiii lui Dumnezeu. El vrea sa fim ca aceste piese rezistente de otel,capabili sa suportam presiunea de rasucire si de compresiune la maximum fara sa ne prabusim.

Dumnezeu nu vrea sa fim ca plantele de sera, care sunt adapostite de vremea aspra, ci ca stejarii batuti de furtuna; nu ca dunele de nisip care sunt manate incolo si incoace de orice rafala de vant, ci ca muntii de granit care infrunta furtunile cele mai puternice.

Insa pentru a realiza aceasta, El trebuie sa ne ia in camera Lui de testare prin suferinta. Si multi dintre noi n-au nevoie de nici alt argument decat experientile noastre pentru a dovedi ca suferinta este intr-adevar camera lui Dumnezeu de testarea credintei. J.H.M.

Este foarte usor pentru noi sa vorbim si sa teoaretizam despre credinta,dar Dumnezeu deseori ne pune creuzetul necazurilor ca sa testeze puritatea aurului nostru si sa separe zgura de metal. Ce fericiti suntem daca uraganele care bat asupra marii agitate a vietii noastre au efectul de a-L face pe Domnul Isus mai pretios pentru noi! Este mai bine sa supravietuiesti in furtunii cu Hristos decat sa navighezi pe ape linistite fara El. J.R.Macduff
Si daca Dumnezeu nu reuseste sa maturizeze viata ta fara suferinta?{ Izvoare in desert}

Niciun comentariu: