~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 15 decembrie 2017

OCROTIRE

























"Iubiti  dar pe Domnul,toti cei iubit de El. Caci Domnul pazeste pe cei credinciosi."(Psalmul 31:23)
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ,ca a dat pe singurul Lui Fiu,pentru ca oricine crede in El sa nu piara, si sa aiba viata vecinica.(Ioan 3:16)

Despre cantaretul american de muzica crestina, Ira Sankey s-a spus ca fiecare ton atingea multimile pana la lacrami. Avea o voce blanda, dar totusi patrunzatoare. In anul 1875, in ajunul Craciunului, calatorea pe un vapor, iar pasagerii l-au rugat sa cante ceva.

Dupa cateva clipe de tacere, in care Sankey s-a rugat, a simtit ca trebuie sa cante "Cantecul Pastorului", desi era o seara in care se colinda.

La sfarsitul cantecului a venit la el un barbat cu o fata aspra si l-a intrebat daca a servit in Union Army in timpul Razboiului Civil American. Sankey a raspuns ca s-a inrolat in armata in primavara anului 1860. Omul l-a intrebat apoi daca isi aminteste sa fi fost de garda intr-o noapte cu luna plina din anul 1862. "Da, am fost" a raspuns Sankey suprins.

Strainul a marturisit ca el era in serviciul Fortelor Confederatiei si era gata sa traga in Sankey, cand acesta tocmai a inceput sa cante. Muzica si mai ales cuvintele au avut asupra sa o mare influienta .S-a gandit sa-l lase sa-si termine cantecul si apoi sa-l impuste pe Sankey.

Strainul a marturisit ca acel cantec de atunci era acelasi cu cel cantat acum pe vapor."Am auzit fiecare cuvant: "Suntem ai Tai, Fii Prietenul nostru, fii Pazitorul nostru!"

Aceleasi cuvinte i-au amintit strainului de mama sa evlavioasa. Ea i-a cantat cantecul in copilarie. Mama lui murise cand era el inca tanar. S-a gandit ca daca Dumnezeu a facut o astfel de lucrare in inima cantaretului, cu siguranta este Atotputernic si astfel a renuntat la gandul de a-l impusca pe Sankey.

La sfarsit ,strainul cu fata aspra l-a rugat pe cantaret sa-l ajute sa gaseasca pace pentru sufletul sau pacatos si zbuciumat.

Iata ce mareti este Dumnezeul nostru ! El  ocroteste pe cel ce se incredinteaza ocrotirii Sale.Ce minunat ca Dumnezeu ,in dragostea Sa, l-a urmarit pe acel barbat pana cand a ajuns sa cunoasca mantuirea sufletului.

In aceste zile, in care poporul nostru are obiceiul sa colinde, nu ati vrea sa ascultati si sa primiti mesajul de pace,de fericire, de odihna a sufletelor, de viata vesnica, pe care l-a adus Mantuitorul prin venirea Sa pe pamant?{Samanta buna}

Niciun comentariu: