~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 30 august 2016

SCOPUL VIETII: CU BUCURIE SA-I FACI PE ALTII BUCUROSI IN DUMNEZEU




















" Si cand stati in picioare de va rugati , sa iertati  orice aveti impotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru care este in ceruri sa va ierte greselele voastre." (Marcu 11:25)

Este imposibil sa-ti risti viata pentru a-i face pe altii fericitii bucurosi in Dumnezeu daca esti neiertator. Daca ai tendinta de a vedea slabiciunile si greselile oamenilor, si de a-i trata urat,nu-ti vei asuma riscuri pentru bucuia lor.

Acest fel de a fi - universal in toate fiintele umane - trebuie dat la oparte . Nu vom risca cu bucurie pentru a-i face pe altii sa se bucure in Dumnezeu daca-i uram, daca le purtam pica sau daca ii respingem din pricina metehnelor pe care le au. Trebuie sa devenim iertatori.

Nu obiecta referitor la cazuri dificile. Eu vorbesc despre un spirit despre un fel de a fi, nu despre o listta cu criterii, despre cand facem asta sau cealalta. Nu vorbesc nici despre un papa-lapte  care nu poate mustra pe nimeni, nu poate pune displicina  in nimic sau nu se poate impotrivi la nimic.

Intrebarea este: suntem dispusi sa avem mila? Pornirea noastra este spre bunatate sau nu? avem un duh iertator? fara un astfel de duh nu vom fi sensibili fata de nevoile celor din jur si ne vom irosi vietile.

Motivatia biblica pentru a fi iertator s-ar putea sa fie mai adanca, decat simplu fapt ca si tu ai fost iertat. Nu gresesti sa spui: Motivul pentru care sunt iertator este ca si eu am fost iertat de Dumnezeu fara sa fi meritat. "Fiti buni unii cu altii, milosi, si iertati-va unul pe altul cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Cristos" (Efeseni 4:32)

Insa la baza acestui motiv nu este iertarea lui Dumnezeu, ci ceea ce primim prin iertarea lui Dumnezeu. Iar prin ea Il primim pe Dumnezeu.

Dece ne place sa fim iertati de Dumnezeu?  La aceasta intrebare se pot da unele raspunsuri care  nu-I aduc cinste lui Dumnezeu, fiindca in urma iertarii exista anumite benificii pe care oamenii s-ar putea sa le iubeasca, fara sa-L iubeasca pe Dumnezeu. Putem spune: Imi place sa fiu iertat de Dumnezeu
fiindca urasc chinul unei constiinte vinovate.

Sau "fiindca doresc sa merg in ceruri sa-i intanlesc  pe iubitii mei si sa am un trup nou fara boala,"
Unde este locul lui Dumnezeu in aceste motivatii pentru care dorim iertarea Lui? in cel mai bun caz,
El este in aceste motivatii ca adevarata comoara vietii noastre,

Daca este asa, atunci aceste desfatari sunt intr-adevar moduri de a-L iubi pe Dumnezeu. O constiinta libera si curata ne ajuta sa-L vedem mai mult pe El si ne face in stare sa ne bucuram de El. Scaparea de moarte cu pretul sangelui lui Cristos ne arata mai mult din sfintenia plina de indurarea a lui Dumnezeu si din dorinta Lui ca sa fim fericiti.

Darul de a-i revedea pe cei dragi noua scoate in evidenta minunea lui Dumnezeu de creare a unor relatii de dragoste. Primirea unor trupuri noi, slavite,adanceste indetificarea noastra cu Cristosul slavit. Dar daca din darurile pe care le dorim lipseste Dumnezeu -  si ma tem ca asa stau lucrurile cu multi din cei ce se declara crestini - atunci n-am inteles rostul iertarii. {John Piper

Niciun comentariu: