~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 19 iulie 2015

CUM SA CUNOSTI MAI BINE PE DUMNEZEU




















"Voi sa mergeti dupa Domnul,Dumnezeul vostru,si de El sa va temeti;poruncile Lui sa le paziti ;de glasul lui sa ascultati ;Lui sa-I slujiti ,si de El sa va alipiti.(Deuteronom !3:4)

Cand urmaresti sa dobandesti o cunoastere mai profunda a lui Dumnezeu ,experimentezi cea mai mare traire din viata ta.Ceea ce ai invatat pana acum despre Dumnezeu ar trebui sa-ti starneasca o foame dupa o cunoastere si mai mare a Lui.

Nu trebuie sa te multumesti niciodata cu cea ce cunosti despre El Iata patru benificii practice despre cunoasterea lui Dumnezeu:

1) Binecuvantarea . Cu cat Il cunosti mai mult pe Dumnezeu si cu cat asculti mai mult de voia Lui, cu atat mai mult vei expermenta binecuvantarile Lui."Pazeste ,deci legile si poruncile Lui pe care ti le dau azi ,ca sa fii fericit ,tu si copiii tai dupa tine"Deuteronom4:40)

2)Pacea."Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea lui Dumnezeu ."(2Petru 1:2) Cu cat Il cunosti mai mult pe Dumnezeu ,cu atat mai multa pace vei avea .Da, vor veni lupte si esecuri ,dar chiar si atunci vei avea o stare de bine pentru ca Il vei simti aproape.

3)Intelepciunea .Pavel s-a rugat ca Dumnezeu sa le dea efesenilor "un duh de intelepciune si descoperire ,in cunoasterea Lui"(Efesen 1:17).Intelepciunea inseamna sa vezi lucrurile asa cum trebue .

Descoperirea se intampla atunci cand Dumnezeu depaseste limitarile mintii tale si iti arata lucruri pe care astfel nu le-ai cunoaste.In loc sa gasesti o solutie la problemele vietii doar din cand in cand ,poti umbla in fiecare zi intr-un  "duh de intelepciune si descoperire".

4) Libertatea. "...cand nu cunosteati pe Dumnezeu ,erati robiti celor ce din firea lor,nu sunt dumnezei"(Galateni 4:8).Fara increderea care vine in urma cunoasterii lui Dumnezeu si fara bizuirea pe El ,devii rob al imprejurarilor ,emotiilor si parerilor altora.Refuza sa traiesti asa. Ci invata sa-L cunosti pe Dumnezeu mai bine.~Bob GASS~

Niciun comentariu: