~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 9 iulie 2015

CREDINTA SI MUNCA




















"Unii se bizuiesc pe carele lor,altii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru ."(Psalmul 20:7)

O  fetita din America s-a nascut cu probleme majore de sanatate,care i-au afectat piciorul stang. Cand fratii si surorile ei se jucau ,ea trebuia sa mearga in carje .

Adeseori o intreba pe mama ei ,daca va ajunge vreodata sa se poata juca cu ceilalti  copii.Mama era o femeie credincioasa,a carei credinta se bizuia pe Dumnezeu,si astfel o incuraja tot timpul pe fetita.

Ascultandu-si mama, fetita a inceput sa exerseze in fiecare zi cu mai multa constiinciozitate toate exercitiile de recuperare.Intr-o zi si-a lasat carjile si a inceput sa mearga sprijindu-se de fratii si surorile ei.

La aniversarea varstei de 12 ani,ea i-a suprins pe parinti si pe doctorul care o ingrijea,cand a pasit in camera fara niciun ajutor .Dorinta fetitei a fost sa joace baschet A inceput sa mearga la antrenament cu sora ei mai mare.

Intr-o zi ,a cerut antrenorului sa-i permita sa se antreneze cu zece minute mai mult decat celelalte colege.La inceput ,antrenorul a crezut ca glumeste.Vazand-o insa ca insista ,i-a acceptat dorinta .Lucrand din greu ,a ajuns cea mai buna din echipa.

In timpul unui campionat ,un antrenor a observat ca abilitatile ei exceptionale si a incurajat-o sa se scrie la un concurs de alergari,

La varsta de 16 ani a ajuns sa fie cea mai rapida alergatoare din U.S.A.La jocurile Olimpice di n Australia a facut parte din echipa care a castigat stafeta de 400 m.

Patru ani mai tarziu ,la Roma,a castigatla 100 m. si 2oo m.,iar impreuna cu colegele ei de la stafeta de 400m.a realizat un nou record.In acelasi an ,Wilma Rudolph a primit premul pentru cel mai bun sportiv amator din S.U.A

Provacarile Wilmei nu a fost numai in plan fizic,Facand parte dintr-o familie numeroasa de negri saraci ,prin credinta, ea a depasit saracia si discriminarea rasiala.Wilma Rudolph a  declarat: "Cuvintele"nu pot"nu au existat in vocabularul meu .

Credinta si munca ei asidua i-au fost rasplatite .Credinta ne da putere si ne motiveaza sa ne bizuim pe atotputernicia lui Dumnezeu .Si intotdeauna Dumnezeu raspunde credintei si increderii in El .

Slabiciunile noastre nu sunt un accident,o soarta nedreapta .Dumnezeu asteapta sa-Si arate biruinta fata de toti aceia care isi pun increderea in El.Incearca si tu!~~Samanta buna~~

Niciun comentariu: