~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 11 iunie 2015

MARETIA LUI DUMNEZEU







"Cat de multe sant lucrarile Tale, Doamne Doamne Tu pe toate le-ai facut cu intelepciune si pamantul este plin de fapturile Tale , (Psalmul 104:24)

In textul biblic de astazi ,paslmistul Il glorifica pe Domnul pentru maratia Sa revelata prin lucrarile minunate ale creatiei.El aminteste mereu cititorului de minunatele cai prin care Domnul poarta de grija creaturilor Sale: daruindule apa ,lumina soarelui si vegetatia.

Psalmistul subliniaza deasemene ca El a facut si copacii pentru pasarile cerului sa-si faca in ramurile lor cuiburile .

In timp ce jucam golf cu prietenul meu Dave ,acesta s-a oprit aratandu-mi uimit ceva A dat la o parte ramurile bogate ale unui molid albastru .Acolo , odihindu-se pe o creanga ,era cuibul construit cu maestrie al unei familii de sticleti.Era cam la inaltimea capului om,dar era ascuns cu grija ,incat nici unul din jucatorii de golf nu ar fi avut posibilitatea sa-l vada de la mai mult de cativa metri distanta.

Doua grenigi groase acoperau cuibul ,astfel incat sa-l scuteasca de apele ploilor .Era ancorat atat de bine ,ca nici cea mai puternica furtuna nu l-ar fi putut smulge .

Pasarea mama l-a construit departe de trunchiul copacului,astfel ca nici un animal de prada sa nu-i produca daune.Copacul era un loc perfect pentru acest cuib-un copac pregatit de Dumnezeu pentru ca pasarile sa-si creasca puisorii .

" Pentri mine",a comentat Dave ,aceasta este maratia lui Dumnezeu .E inca un motiv sa ma incred in El .Nu inteleg cum poate cineva sa fie ateu!

Lucrarile lui Dumnezeu in creatie ,chiar si acele prin care El asigura un loc pentru cuibul pasaricii ,sunt minunate si dincolo de orice descriere.Fie ca maratia lui Dumnezeu sa faca ,asa cum l-a facut pe psalmist ,sa-L laudam atat timp cat vom trai . "Voi canta Domnului cat voi trai,voi lauda pe Dumnezeul meu cat voi fi"(Psalmul 10433)  ~D.C.E.~

"Doamne Dumnezeul nostru , cat de minunat este Numele tau pe tot pamantul! Slava ta se inalta mai presus de ceruri.(Psalmul 8:1)
                                                    

Niciun comentariu: