~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 30 septembrie 2013

FURTUNA


 Celce sta sub ocrorirea Celui Prea Inalt ,si se odihneste la umbra Celui Atotputernic ,zice despre Domnul:"El este locul meu de scapare,cetatuia mea Dumnezeul meu in care ma incred!"~Psalmul 91:1-2~

Unele furtuni ale vietii-un necaz foarte mare,o dezamagire amara ,o infrangere zdrobitoarea -se abat dintr-odata asupra noastra .Altele vin mai incet ,aparand la marginea neregulata a orizontului nu mai mare decat o palma de om.Dar necazul  pare atat de nesemicativ se intinde pana acopera cerul si ne copleseste.

Dar numai in furtuna Dumnezeu ne pregateste pentru slujba ,Cand Dumnezeu vrea un stejar ,El il planteaza acolo unde-L scutura furtunile si-l bat ploile .In batalia de la miezul noptii cu fenomenele naturii stejarul isi dezvolta scoarta lui aspra si devine regele padurii.

Cand Dumnezeu vrea sa formuleze un caracterul unui om,il pune in furtuni .Istoria omenirii a fost intotdeauna aspra si dura .Nimeni nu poate ajunge desavarsit pana n-a fost scos afara in furia furtunii si pana n-a gasit glorioasa impliniri a rugaciunii : "O,Dumnezeul meu,ia-ma ,zdrobeste-ma  modeleaza-ma!"

Un francez a pictat un tablou al geniului universal .In pictura sa erau oratori,filozofi si martiri renumiti,toti care au dobandit preeminenta in diverse aspecte ale vietii.Un lucru remarcabil cu privire la acest tablou era acesta : Fiecare om preeminent  in abilitatea sa fusese mai intai preeminent in suferinta .

In prim plan statea figura unui barbat caruia i s-a interzis accesul in Tara Promisa:Moise.Langa el ,simtindu-si
cale ,este orbul Homer.Milton este acolo ,orb si cu inima zdrobita .Apoi este forma Unuia care troneaza peste ei toti Care este caracterstica Lui ?Fata Lui era desfigurata mai mult decat a tuturor celorlalti .S-ar putea ca artistul sa fi numit acest mare tablou Furtuna .

Frumusetile naturii apar dupa furtuna .Frumusetea aspra a muntelui se naste intr-o furtuna ,si eroii vietii sunt cei batuti de furtuna si cazuti in razboi.ai trecut prin furtuni si-ai fost maturat de vanturile fruioase ? Te-au lasat ele zdrobit ,extenuat si batut in vale ,sau te-au ridicat pe piscul insorit al unei mult mai bogate ,mai adanci si mai statornice naturi umane ?

Te-au lasat ele cu mai multa compasiune pentru cei batuti de furtuna si caliti in razboi? selectat

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

"El este locul meu de scapare,cetatuia mea Dumnezeul meu in care ma incred!"~Psalmul 91:1-2~
Este psalmul meu de suflet. Mulţumesc mult.

Speranta spunea...


Intotdeauna sunt bucuroasa cand iti faci timp sa ma vizitezi.Pretuiesc mult cuvintele tale calde si pline de dragoste din Cel Prea Inalt.

Iti doresc toate cele bune.Draga mea Elena!