~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

UNDE PUNEM VIRGULA?



"Ferice de cei milostivi,caci ei vor avea parte de mila !(Matei 5:7)
Cand tarul Alexandru al lll-lea a venit la tron in anul 1881, multe lucruri s-au schimbat in viata Rusiei. Toleranta a fost inlocuita cu intoleranta si nationalismul acerb. Limba rusa a fost impusa tuturor nationalitatilor conlocuitoare. Faptul acesta a starnit  reactii indreptatire.


Pe masa de lucru a tarului ajunse cererea de gratiere a unei femei poloneze pentru sotul ei , invatator ,condamnat ,pentru ca tinea cu tot dinadinsul sa predea limba lui materna copiilor.
Pe cererea femeii ,tarul scrsisese cuvintele :"Gratiere cu nici un chip,deportare in Siberia !"


In lipsa tarului,sotia acestuia,Maria ,a citit cererea .Inima ei s-a induiosat.Contand pe respectul pe care Alexandru i-l purta ,Maria ,a sters cu un varf de cutit virula de la locul ei ,apoi a luat pana si a asezat virgula mai la inceput.Acum hoatarea suna astfel : "Gratiere ,cu nici un chip deportare in Siberia !"


Vezi cat de mult conteaza o virgula? sa ne lasam folositi de Dumnezeu in ocaziile ce ni se ofera sa
practica binele ! Ce numar insemnat de astfel de ocazii se pierd din cauza nepasari, a neglijentei ,a cuvinteor ,a atitudinilor ,a locului unde putem sa punem virgula...Sa ne lasam luminati de Scriptura pentru a cunoaste binele suprem si  a -l pune in practica ! Samanta buna 

2 comentarii:

Ellie spunea...

Domnul Isus sa ne ajute sa fim folositi de El....El sa lucreze in noi, sa fim dupa placul Lui.

Iti doresc mult har...si o zi binecuvantata!

Speranta spunea...

Ellie ,multumesc mult pentru vizita...Domnul Isus poate sa ne ajute ca sa-L onoram pe El cu ..."Orice faceti ,sa faceti ,ca pentu Domnul."

Si tie mult har si o saptamana binecuvantata!