~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 23 septembrie 2009

ADOPTA SI TU ACEASTA ATITUDINE !

"Incolo ,frati mei ,tot ce este adevarat,tot ce este vrednic de cinste ,tot ce este drept ,tot ce este curat ,tot vrednic de iubit ,tot ce este vrednic primit ,orice fapta buna ,si orice lauda, aceea sa va insufleteasca ."

Abilitatea ta de a reusi in viata se reduce deseori la o singura alegere : Cum sa reactionezi la ceea ce ti s-a facut in trecut s-au la ceea ce ti se face chiar acum .

Dr Viktor Frankl a trecut prin holocaust dupa principiu .Nazistii i-au ucis familia ,l-au dus intr-un lagar de concentrare ,l-au infometat si l-au batut .

Cand s-a incheiat razboiul ,Frankl nu a fost nici distrus ,si nici umilit ,nici plin de amaraciune .Intrebat cum a indurat un asemenea tratament cu o atitudine pozitiva ,el a raspuns :

"Poti sa -i iei totul unui om,in afara de un lucru :libertatea de a-si alege atitudinea
in orce circumstante !de a-si alege propiul drum ".

Punctul Zero este locul unde se aflau odata Turnurile Gemene .Trei mii de oameni
au murit acolo .Cum a ales locuitori Neu Yorkului sa reactioneze ?
O placa de la marginea Punctului Zero spune :

"Sufletul omului nu se masoara prin marimea faptei ,ci prin marimea inimii"
Aceasta este o atitudine ,terorustii nu o vor cuceri niciodata .Aceasta este atitudinea la care ne cheama Cuvantul lui Dumnezeu :

"tot ce este adevarat ,tot ce este vrednic de cinste ,tot ce este drept ,tot ce este curat ,tot ce este vrednic de iubit ,tot ce este vrednic de primit ,orice fapta buna ,si orice lauda aceea sa va insufleteasca ".

In fiecare zi alegi cu ce haine te imbraci,ce mancare mananci si atitudinea pe care o adopti .Si exista doar dou feluri de atitudini :atitudini bune ,si atitudini rele .Psalmistul a adoptat o atitudine buna ;cand se trezea in fiecare dimineata :"Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul :sa ne bucuram si sa ne veselim in ea "!(Psalmul 118:24 ). Adopta si tu aceasta atitudine !
Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

Niciun comentariu: