~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 8 noiembrie 2021

VIZITATORUL CERESC


 "Dupa moartea lui Moise, robul Domnului, Domnul a zis lui Iosua, fiul lui Nun, slujutorul lui Moise: Robul Meu Moise  a murit: acum scoala-te treci Iordanul acesta, tu si tot poporul acesta, intrati in tara pe care o dau copiilor lui Israel.(Iosua 1:1-2)

Ce gand minunat este ca Dumnezeu isi viziteaza oamenii in aceasta lume! Ne amintim de un numar de vizite pe care le-a facut El in vechime - lui Adam si Evei, lui Avraam, Iacov, Moise Iosua si altora.

Dar cea mai minunata vizita pe care a facut-o vreodata a fost atunci cand a venit Domnul Cristos si a stat mult si a facut atat de multe ca sa binecuvinteze lumea.

Dupa o anumita vreme a plecat; totusi nu trebuie sa credem ca a plecat in alta parte ca sa ramana acolo si ca nu mai face deloc vizite in aceasta lume.

De fiecare data cand ai Sai se afla in necaz, El vine sa-i ajute. Ei nu stiu intotdeauna aceasta, deoarece El vine fara a fi observat, si adesea atat de incet si in tacere, incat  oamenii nu realizeaza faptul ca au avut un asemenea vizitator maret in casa.

El ii viziteaza pe cei care nu sunt mantuiti, ca sa incerce sa-i convinga sa accepte mantuirea. Cand suntem in mare pericol, El vine sa ne elibereze.

Cand suntem saraci sau in suferinta, El ne viziteaza ca sa ne dea har pentru a ne purta suferinta. Apoi, adesa El "sta la usa noastra si bate", vrand sa ne viziteze ca sa ne dea vreo binecuvantare  bogata, dar noi nu deschidem usa.

A fost odata o femeie scotiana care nu isi putea plati chiria; Propietarul casei i-a spus ca ii va confisca  bunurile. Un bun prieten a auzit despre asta si s-a dus la casa ei ca sa-i dea bani pentru a-si salva bunirile.

A batut la usa, dar n-a putut intra. in ziua urmatoare s-a intanlit cu ea si i-a spus despre vizita lui."Tu erai?",a spus ea cu mirare: "credeam ca era executorul venit sa-mi ia bunurile si am tinut toate usile si ferestele zovarate, ca sa nu intre."

Asa vine si Domnul Cristos si bate. El ne cunoaste nevoia si vrea sa ne binecuvinteze  sau sa ne ajute; dar noi zavorim usa si Il tinem afara, nestiind cine este si nici de unde vine.

Trebuie sa ne amintim ca atunci cand vine Domnul Cristos, acesta este intotdeauna ca sa ne faca bine si ca ne vom jefui pe noi insine daca Il vom tine afara sau Ii vom refuza vizita.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: