~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 25 noiembrie 2021

NU VA INGRIJORATI DE NIMIC


 "Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7)

Ingrijorarea, n-ar trebui sa se gaseasca niciodata intr-un credincios. In ciuda marimii, a dimensiunii si a diversitatii incercarilor, suferintilor si dificultatilor noastre, ingrijorarea n-ar trebui sa existe sub nici un motiv.

Aceasta pentru ca avem un Tata in ceruri care este atotputernic, care Isi iubeste copiii asa cum Il iubeste "pe singurul Lui Fiu. (Ioan 3:16) si a carui bucurie si placere deplina este sa-i ajute permanent in orice situatie.

Ar trebui sa luam aminte la Cuvantul Sau, care spune: Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri.

"In orice lucru" - nu doar cand ne-a luat foc casa sau cand partenerul nostru de viata si copiii nostri iubiti sunt grav bonlavi, ci chiar si in cele mai mici probleme ale vietii.

Trebuie sa aducem toate lucrurile la Dumnezeu - lucruri mici, lucruri foarte mici, chiar si lucrurile pe care lumea le numeste banale. Da, trebuie sa aducem orice lucru, traind intreaga zi intr-o sfanta partasie cu Tatal nostru ceresc si cu scumpul nostru Domn Isus.

Ar trebui sa ne dezvoltam  un fel de instinct spiritual, care sa ne faca sa ne intoarcem imediat spre Dumnezeu cand o grija nu ne lasa sa dormim noaptea. 

In timpul acestor nopti fara somn, ar trebui sa vorbim cu El, aducand diverisele noastre probleme inaintea Lui, indiferent cat de mici ar fi.

Vorbeste de asemenea cu Domnul despre orice incercare cu care te confrunti sau despre orice dificultate pe care o ai in familia ta sau in viata profesionala."prin rugaciuni si cereri" - cerand cu staruinta, perseverand si rabdand, asteptand, asteptandu-L pe Dumnezeu.

"Cu multumiri" - punand intotdeauna o buna temelie. Chiar daca n-avem posesiuni, exista un lucru  pentru care putem fi multumitori intotdeauna - ca El ne-a scapat de iad. 

De asemenea putem sa-I multumim ca ne-a dat Cuvantul Sau sfant, Duhul Sau Sfant, si cel mai pretios dar dintr toate - Pe Fiul Sau..De aceea cand luam in consideratie  toate acestea, avem foarte multe motive sa-I multumim. Fie ca aceasta sa fie telul nostru!

"Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus" Filipeni 4:7) Aceasta este o binecuvantare atat de minunata, de autentica si de scumpa incat ca s-o cunosti cu adevarat, trebuie s-o experimentezi, pentru ca ea "intrece orice pricepere".

Sa punem la inima aceste adevaruri, umbland in ele instinctiv, astfel incat rezultatul sa fie vieti care-L glorifica pe Dumnezeu mai mult decat inainte.{George Mueller, din O viata de incredere}

Niciun comentariu: