~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 19 noiembrie 2021

EL ESTE REGE SI PREOT


"Mijlocul sa va fie incins,si facliiele aprinse. Si sa fiti niste oamnei care asteapta  pe stapanul lor sa se intoarca de la nunta, ca sa-i deschide indata, cand va veni si va bate la usa." (Luca 12:35-36)

                            "...incins la piept cu un brau de aur."(Apocalipsa1:13)

Cineva care semana cu Fiul omului" (Apocalipsa 1:13) i-a aparut lui Ioan pe Patmos, si ucenicul iubit a notat ca purta " un brau " de aur - un brau, fiindca Isus nu a fost niciodata nepregatit in timpul sederii Sale pe pamant.

Acum El Isi continua lucrarea in fata tronului vesnic; dar, ca mare preot, incins cu un " brau [...] de aceeasi tesatura ca efodul"(Exodul 28:8)

Suntem binecuvantati, fiindca El nu Si-a  incetat slujba de iubire pentru noi, de vreme ce acesta este unul dintre cele  mai sigure semne aratand  ca El " traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei. (Evrei 7:25)

Domnul Isus nu a fost un lenes; vesmintele Lui nu au fost aruncate niciodata, desi Si-a incheiat slujba El a purtat mereu cauza poporului Sau.

"Un brau de aur" demostreaza superioritatea slujbei Sale, regalitatea persoanei Sale, demnitatea starii Sale si slava rasplatii Sale. El nu mai  plange in praf, ci miljoceste cu autoritate. El este Rege si Preot.

Cauza noastra este in siguranta in mainile acestui Melhisedec. Domnul nostru Isi prezinta poporul cu un exemplu. Nu trebuie sa ne dezlegam niciodata braul. Nu este vreme de lenivit; este timpul slujbei si luptei.

Avem nevoie sa legam tot mai strans braul adevarului in jurul pieptului nostru. Este "un brau de aur ", asa ca va fi un ornament. Avem mare nevoie de el, fiindca inima care nu este bine incinsa cu adevarul in Isus,

si care nu are credinciosia pe care o lucreaza Duhul,  va fi usor prins in mreje de lucrurile vietii si inselata de ispite. 

Zadarnic avem Scripturile, daca nu legam in jurul nostru ca pe un brau, inconjurandu-ne intreaga fire, tinand fiecare parte de caracter in ordine, si oferand substanta omului intreg.

Daca Domnul Isus nu Isi dezleaga braul in cer, cu atat mai putin ar trebui s-o facem noi, care suntem inca pe pamant. "Stati gata dar avand mijlocul incins cu adevarul" (Efeseni 6:14){ CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: