~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 15 noiembrie 2021

CALATORIA MEMORABILA A DOMNULUI CRISTOS


                    "Isus Si-a indreptat fata hotarat sa mearga la Ierusalim " (Luca 9:51)

"Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre .Pedeapsa care ne pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti."Isaia 53:5)

                   Noi nu stim ce sta inaintea noastra in aceasta viata. Ne pot astepta necazuri mari sau suferinta, insa acestea nu arunca nici o umbra peste duhul nostru astazi, deoarece suntem ignorati cu privire la ele.

Aceasta reprezinta o manifestarea a indurarii Domnului fata de noi. Daca unii dintre noi am sti toate lucrurile prin care va trebui sa trecem in viitor, acesta ne-ar face vietile foarte amare, chiar daca acum bucuriile noastre sunt depline.

Este cu mult mai bine sa nu stim nimic, pana cand Dumnezeu nu ne conduce la hotarul experientei.

O asemenea binevoitoare ascundere a viitorului nu a existat insa pentru Domnul Cristos. El a vazut fiecare pas al caii Sale dureroase, pana la sfarsitul vietii Lui.

Dar aceasta face scena din fata nostra cu atat mai grandioasa. Cunoscand totul, vedem cat este de doritor sa mearga inainte pe cararea Sa.

El nu putea fi impedicat de la aceasta. Si-a indreptat fata hotarat sa mearga si a grabit pasul in calatoria Sa, despre care stia ca-L va duce la Ghestimani, Gabata si Golgota. 

In aceasta, precum si in toate lucrurile, El ne-a lasat un exemplu ca sa calcam pe urmele Lui. In felul acesta trebuie sa inaintam pe cararea datoriei, indiferent ce pericole, suferinte, sacrificii se afla pe aceasta carare.

Suntem prea inclinati sa ezitam si sa socotim pretul cand ni se incredinteaza sarcini grele, in loc sa inaintam cu inflacarare pe calea datoriei.

Acea calatorie spre Ierusalim, fiecare pas insemnand un pas spre crucea aflata necurmat inaintea ochilor Lui, este una dintre cele mai marete fapte de eroism din intreaga istorie.

Sa nu uitam motivul pentru care a fost facuta acea calatorie. Crucea inseamna mantuire si fericire eterna pentru milioane de suflete pierdute. 

Dragostea a fost esenta acelui eroism. Domnul Isus a mers inainte cu o hotarare intensa deoarece implinirea misiunii sale inseamna viata pentru lume si slava pentru Tatal. 

Ar trebui sa ne descoperim capetele cu respect in timp ce-L vedem pe Domnul Isus grabinde-se astfel la cruce; de dragul nostru Si-a indreptat El fata hotarat sa mearga la Ierusalim.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: