~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 4 ianuarie 2019

MAINILE INTINSE ALE MANTUITORULUI NOSTRU

























"Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu,prin rugaciune si cereri cu ,multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere,va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus."(Filipeni 4:6-7)

Mainile intinse ale Mantuitorului nostru sunt maini binecuvantatoare.

Fata de noi, fiii oamenilor, El are un singur scop: sa ne copleseasca cu binecuvantari. Pentru aceasta ochiul Sau e foarte atent sa ne implineasca nevoile materiale si sufletesti si sa ne dea ajutorul potrivit in orice imprejurare.

Domnul Isus daruieste binecuvantarile Sale tuturor oamenilor. Copiii lui Dumnezeu , insa, au si mai mult: Domnul Isus este chiar partea lor. Totusi cat de mangaietor este gandul ca toata ziua mainile binecuvantatoare ale Mantuitorului stau intinse peste noi!

Cata liniste se coboara in sufletul nostru, cand incepem ziua cu gandul acesta: "Si astazi ma va binecuvanta Domnul!" Atunci pot sa se iveasca incurcaturi si sa se arate greutati care ar parea de neinvins.

Cine ramane sub binecuvantatoarele maini dumnezeiesti, nu are de ce sa fie trist sau lipsit de mangaiere. Fireste binecuvantearea Domnului nu este totdeauna asa cum ne-o inchipuim noi cu gandurile noastre omenesti. Un lucru este sigur: cei ce raman sub mainile binecuvantatoare ale Mantuiorului au putinta sa cunoasca slava Lui.

Apostolul Petru avusese un gand firesc, cand a vrut sa crute pe Domnul Isus de suferintile crucii. Mantuitorul, insa, strabatu cu privirea totul si, in spatele acestui gand omenesc, vazu pe Vrasmasul.
De cate ori nu cautam si noi sa inlaturam din cale orice greutate!

Si totusi, Dumnezeu de multe ori tocmai de greutati vrea sa Se foloseasca pentru a revarsa binecuvantarile Sale in viata noastra. Citim in Biblie ca Domnul a spus canva: "Eu vreau sa fac numai bine". Da, putem sa spunem fara sa gresim ca El este totdeauna gata sa ne binecuvinteze.

Noi oamenii gandim adesea sa facem cuiva bine si curand se vede ca, fara voia noastra, i-am facut rau . La Domnul Isus nu vom gasi niciodata o astfel de greseala.El ne binecuvinteaza cu indurare vesnica si are totdeauna in vedere binele nostru.{Dumitru Cornelescu}

Niciun comentariu: