~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 12 octombrie 2020

AUTORITATE ADEVARULUI


"Deci ca unii care, prin ascultare de adevar, v-ati  curatit sufletele prin Duhul, ca sa aveti o dragoste de frati neprefacuta, iubiti-va cu caldura unii pe altii, din toata inima; fiindca ati fost nascuti din nou nu dintr-o samanta, care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane veac."(!Petru 1:22-23)
                    "Apropiati-va de Dumnezu, si El se va apropia de voi. "Iacov4:8)

Este esential sa le dai oamenilor ocazia sa actioneze in baza adevarului lui Dumnezeu.  Responsabilitatea  trebuie sa ii revina invidului - nu poti sa actionezi in locul lui. El trebuie sa actioneze de buna voie, insa mesajul evangheliei ar trebui sa il determine intotdeauna sa actioneze.

Refuzul de a actiona il lasa pe om intr-o stare de paralizie, intocmai cum era inainte. Insa odata ce actioneaza, nu mai este niciodata acelasi om.

Aparenta nebunie a adevarului este cea care constituie o piedica pentru sute de persoane care au fost cercetate de Duhul lui Dumnezeu.

Odata ce ma  mobilizez sa actionez, incep imediat sa traiesc. Ceva mai putin decat atat inseamna sa exist doar, si nimic mai mult. Momentele in care traiesc cu adevarat sunt momentele in care actionez cu intreaga mea vointa.

Cand un adevar al lui Dumnezeu este revelat sufletului tau, sa nu ingadui niciodata ca el sa treaca fara sa actionezi in baza lui la nivel interior, in vointa ta; nu neaparat la nivel esterior, in viata ta fizica.

Consemneaza-l cu cerneala si cu sange - pune-l in practica in viata ta. Credinciosul cel mai slab care asculta de Isus Hristos este eliberat in secunda in care actioneaza, iar puterea lui Dumnezeu ii este pusa la dispozitie .

Noi descoperim adevarul lui Dumnezeu, marturisim ca am gresit, insa ne intoarcem, unde eram inainte. Apoi venim din nou la adevar si iarasi ne intoarcem, pana cand intr-un final invatam ca nu avem de ce sa ne mai intoarcem.

Cand ne confruntam cu un asemena cuvant de adevar din partea Domnului nostru care ne-a rascumparat, trebuie sa ascultam de El numaidecat. "Veniti la Mine ... (Matei 11:28)

Cand ne spune sa venim, Isus Hristos ne spune de fapt sa actionam. Cu toate acestea ultimul lucru pe care am vrea sa il facem este sa venim. Insa orice om care totusi vine la El stie ca tocmai in acel moment, puterea supranaturala a vieti lui Dumnezeu ii umple fiinta.

Puterea dominatoare a lumii, a firii pamantesti si a diavolului este acum paralizata; nu prin actiunea ta, ci pentru ca actiunea ta te-a unit cu Dumnezeu si te-a legat de puterea Sa rascumparatoare.
{OSWALD  CHAMBERS}

Niciun comentariu: