~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 4 februarie 2020

VALOARE UNEI INCURAJARI


























" Sa mangaiati pe cei deznadajduiti, sa sprijiniti  pe cei slabi,sa fiti rabdatori cu toti. Luati seama ca nimeni sa nu intoarca altuia rau pentru rau."(1 Tesaloniceni 5;14,15)

Dante Gabriel Rossetti, renumit artist si poet al secolului al XIX-lea, a fost abordat intr-o zi de un domn mai invarsta. Acesta avea la el cateva schite si desene si l-a rugat pe maestru Rossetti sa-si arunce o privire peste ele si sa-i spuna daca au vreo valoare sau macar daca anunta vreun potential talent.

Rossetti le-a privit cu atentie si imediat si-a dat seama ca erau fara valoare, ca erau lipsite de orice indiciu al vreunui talent artistic.Rossetti  era un om bun, dar in acelasi timp si foarte realist. Astfel i-a spus batranului, cat mai bland cu putinta, caci picturile sale aveau o valoare redusa. I-a parut rau, dar nu il putea minti pe acel om.

Batranul a fost intristat, dar se pare ca era pregatit sa auda concluzile lui Rossetti, oricare ar fi fost ele.Si-a cerut scuze ca i-a rapit din timp si l-a rugat sa mai priveasca niste desene, de asta data ale unui tanar student.

Rossetti, s-a uitat la al doilea set de desene, si imediat a fost entuziasmat de talentul pe care-l desvaluiau."Aceastea sunt bune. tanarul are talent. Ar trebui ajutat si incurajat in cariera sa artistica.
Va avea un viitor stralucit daca va munci mult si nu va renunta la dezvoltarea talentului sau', a zis artistul.

Rossetti a observat cum batranul a fost profund miscat de aceste cuvinte si a intrebat: "Cine este tanarul? Fiul tau?". -  "Nu", a raspuns cu tristete batranul."Sunt eu in urma cu 40 de ani. Daca as fi auzit atunci cuvintele tale... La vremea respectiva am fost descurajat si am renuntat prea devreme".

Cine poate descrie toate rezultatele unei incurajari? Cat de bine este sa ai pe cineva alaturi in clipe grele, in clipe de durere, care sa te incurajeze! Dar Cel care ne poate da cea mai sigura si mai benifica incurajare este Domnul si Mantuitorul nostru.

Cine poate descrie intr-un mod potrivit bucuria adanca de a avea pe Cineva in gloria vesnic,a Carui inima este cu noi in toate incercarile si durerile drumului nostru prin pustia acestei lumi? Ce bogatie! Ce realitate divina! Cel ce detine toata puterea in cer sipe pamant Se afla acum in cer pentru ai Sai.

Sa contam pe El in orice situatie! El patrunde toate simtirile noastre intr-un mod cum niciun prieten nu ar putea-o face. Putem merge la acest Mantuitor sa-I spunem lucruri pe care nu le-am putea impartasi nici celui mai drag prieten de pe pamant.

Domnul si Mantuitorul nostru a trecut prin incercari si dureri  incomparabil mai grele decat cele pe care ar putea sa le cunoasca inima omenesca.Ca urmare Domnul Isus poate simti  in chip perfect cu noi, iar bucuria Lui este sa ne slujeasca,sa ne sprijine si sa ne incurajeze ori de cate ori avem nevoie.

De aceea, sa ne adapam tot mai mult din izvoarele inepuizabile de incurajare si de mangaiere care se gasesc in inima iubitoare a Domnului si Mantuitorul nostru Isus Hristos,pentru ca si noi, la randul nostri ,sa-i putem incuraja pe altii!{Samanta buna}




Niciun comentariu: