~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 13 septembrie 2019

INTELEGE-TI COPILUL!

























"Trupul meu nu era ascuns de Tine,cand am fost facut intr-un loc tainic...(Psalmul 139:15)


 Incontext, psalmistul a scris: "Trupul meu nu era ascuns de Tine, cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului. Cand nu eram decat un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau; si in cartea Ta esau scrise toate zilele cari-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele." (v,15-16)

Dumnezeu a pus deja in copilul tau un potential; acum este randul tau sa-l ajuti sa si-l  descopere si sa-l dezvolte.Vei observa acest pontetial in temperamentul sau, in darurile sale si in preocuparile sale.

Rezista tentatia de-ai trata pe toti copiii tai la fel; sunt diferiti!  Cain a fost fermier si fratele sau, Abel a fost un pastor. Iacov si Esau au fost gemeni, si cu toate acestea cum nu se poate mai diferiti!

Ce sa mai zici de fiul risipitor  care a plecat de acasa si a devenit un "iubitor de petreceri",  in timp ce fratele sau mai mare a ramas acasa, dar a devenit un fatarnic si un critic?

Trebuie sa-ti iubesti fiecare copil in mod neconditionat, dar sa-i stimulezi diferit.

Cine sunt ei? Ce preferinte au? La ce sunt priceputi?  Cum fac ei fata schimbarii? cum se poarta ei cand sunt singuri?

Pleaca urechea la ceea ce pretuiesc  pruncii tai, la temerile lor si la nevoile lor! Asigura-te ca sunt ancorati in Cuvantul lui Dumnezeu. Nu-i obliga s-o ia pe drumul pe care ai fi vrut tu sa mergi .

Ajuta-i sa-si descopere propia identitate si sa devina cei mai mari sustinatori ai lor. Daca asta inseamna sa-ti amai visele o vreme ,fa-o! Nu vei regreta niciodata!

Copiii tai sunt viitorul tau; substanta ta propie va dainui in ei.Si inca ceva: pomii pe care ii ingrijim astazi produc fructele pe care trebuie sa le mancam maine.

Asa, ca roaga-te si cere-I lui Dumnezeu sa te ajute sa-ti intelegi si sa-ti sustii copiii! {Bob&DebbyGass
"Tine invatatura, n-o lasa din mana; pastreaz-o, caci ea este viata ta.(Proverbe 4:13)
"Eu n-am bucurie mai mare decat sa aud despre copiii mei ca umbla in adevar (3Ioan 1:3)

Niciun comentariu: