~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 7 ianuarie 2019

DOMNUL TE INVATA SA IUBESTI


























"Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.
Prea iubitilor, daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii."(1 Ioan 4:10-11)

 "Fiindca ii iubea pe ai Sai care erau in lume, i-a iubit pana la capat."(Ioan 13:1) cum i-a iubit El? El i-a iubit mai mult decat pe Sine; aceasta este cu adevarat   " dragostea Domnului Hristos".  Dragostea naturala iubeste potrivit cu inclinatiile propii; dragostea pe care o porunceste legea iubeste pentru ca Dumnezeu vrea asa.

Iubeste  din datorie si iubeste pe aproapele  ei ca pe sine insasi "El a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau; si pe aproapele tau ca pe tine insuti" (Luca 10:27)"

Dar dragostea Domnului Cristos iubeste pe altii mai mult decat pe sine. Cat de mult ne lipseste aceasta! Asa de multe ori am inceput sa iubim, dar curand am obosit si ne-am dovedit necredinciosi fata de indeplinirea sarcinei sfinte.

Numai in scoala Domnului Cristos patrundem noi adevaratul inteles al dragostei. Acolo invatam sa iubim in modul lui Dumnezeu, sa iubim cu acea dragoste care este in inima lui Dumnezeu.

In nici un alt loc ca in domeniul afectiunii nu se strecoara mai usor pacatul. Se provoaca mai putina durere prin ura decat prin dragoste falsa. Adeseori dusmanii nostri nu ne ranesc asa de mult ca       "prietenii nosti buni".

Daca dorim ca omul nostru interior sa creasca si sa propaseasca, atunci sa ne cercetam bine si sa ingaduim ca inimile noastre sa fie curatite de orice impuritate. In maretul capitol despre dragoste ni se spune ca "dragostea se bucura de adevar".

Dragostea este adevar! Dragostea cauta intotdeauna binele vesnic al aproapelui si face aceasta cu blandete si seriozitate si, daca este necesar; chiar cu insistenta ferma. Dragostea carnala iubeste pentru a fi iubita.

Adevarata dragoste iubeste fara a astepta recunostinta in schimb. Nu se gandeste la ceea ce ar putea realiza pentru sine, Adevarata dragoste Il cauta numai pe Domnul Isus, iar in ce priveste pe oameni, nu cauta recunostinta lor, ci sufletul lor nemuritor.{Georg Steinberger}

Niciun comentariu: