~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 16 noiembrie 2018

LECTII DE LA LAZAR (2)


























"Dati piatra la o parte ", a zis Isus. Marta, sora mortului, a zis: "Doamne miroase greu, caci este mort de patru zile." 
Isus a zis:" Nu ti-am spus ca, daca vei crede, vei vede slava lui Dumnezeu ?"(Ioan 11: 39-40)

Iata inca trei lectii de la Lazar:

1) Dumnezeu are un plan mai mare si mai bun. Lazar era mort de patru zile cand a venit Domnul Isus. Cand Domnul asteapta, exista doua motive: a) Ca El sa poata fi slavit. Farisei credeau ca duhul omului paraseste trupul la patru zile dupa ce a murit.

Deci daca Domnul Isus ar fi intervenit mai devreme, ei ar fi spus: "Nu era chiar mort". De aceea le-a spus ucenicilor: "Boala aceasta este : ... pentru ca Fiul lui Dumnezeu sa fie proslavit prin ea."
(Ioan 11:4)
Doar cand privim in urma vedem mana lui Dumnezeu la lucru; b) Ca noi sa fim intariti in credinta. Domnul Isus a spus: ma bucur ca  n-am fost acolo, pentru ca voi sa credeti.: (Ioan 11:15)

In viata, crize vin si pleaca. Urmatoarea criza va fi diferita de ultima, dar ceea ce trebuie sa ramana tare este credinta.

2)Dumnezeu iti va cere sa dai la oparte obstacolele si sa te ocupi de mirosurile neplacute."Dat piatra la o parte." a zis Isus. Marta, sora mortului, I-a zis:"Doamne miroase greu, caci este mort de patru zile."(Ioan 11:38-39)

Te rogi pentru un raspuns intr-un domeniu, dar Dumnezeu iti spune  sa dai la o parte piatra si sa te ocupi de "mirosurile neplacute" dintr-un altul? Renunta nu ai cum sa castigi! Cand inima ta este placuta lui Dumnezeu, rugaciunile tale vor fi ascultate.

3) Dumnezeu doreste sa te faca o marturie vie. Oriunde se ducea Lazar, fara macar sa rosteasca un cuvant, viata lui arata ca Isus este Domnul. Si tu ar trebui sa fii la fel. Dumnezeu te-a mantuit si te-a ridicat pentru a fi o marturie a harului si a bunatatii Sale.{autor Bob GASs}

Niciun comentariu: