~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 30 iunie 2018

PE ARIPI DE VULTUR


























"Ca vulturul care isi scutra cuibul, Sbora deasupra  puilor ,Isi intinde aripiele, ii ia ,Si-i poarta penele lui: Asa a calauzit Domnul singur pe poporul Sau."( Deuteronom 32:11)

"Dar ceice se incred in Domnul isi inoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc,umbla si nu ostenesc."(Isaia40:31)

" Vor zbura ca vulturii" Ca o sageata tasnita dintr-un arc, asa se inalta pasarea maiastra din ce in ce mai sus si acolo, la o departare de pamant respira aerul curat. Tot asa se pot inalta si credinciosii, prin puterea Duhului Sfant, in imediata apropiere a lui Dumezeu, unde respira un aier  in care nu pot patrude pacatele si grijile.

De acolo prin prisma unei credinte fericite, privim in urma la toate cele intamplate cu noi si nu le mai judecam din punct de vedere pamantesc,ci ceresc. O, dar cat de mici ni se par atunci - privite de la o asemenea inaltime - toate grijile noastre pamantesti!

Pe vulturul care se avata spre inaltimi nu-l sperie nici furtuna care rescoleste marea, nici tunetul care cutremura stancile.Tot asa daca traim in Dumnezeu, ne ridicam cu sufletul la El si infrutam grijile vietii trecatoare.

Deci daca vrem sa scapam de grijile pamantesti, trebuie sa ne ridicam deasupra lor si sa traim in prezenta lui Dumnezeu unde gasim odihna care nu poate fi tulburata niciodata.

Din nefericire ,noi nu ne folosim in dejuns aripile sufletului. Gandurile noastre nu sunt indreptate,asa cum ar trebui, numai la lucrurile de sus, unde Cristos sta la dreapta lui Dumnezeu.

Ce straniu ar fi sa vezi un vultur alergand incoace si incolo ca o closca inchisa intr-un tarc! Nu, vulturul este facut sa se ridice in inaltul cerului.Pasarea maiastra isi are imparatia deasupra norilor.

"Voi nu sunteti din lume", a zis Domnul Isus. O, de ne-am ridica si noi deasupra acestor lucruri neinsemnate, trecatoare si nevazute, care ne incurca mereu cand traim sub apasarea lor!
Chiar si crestinii se ocupa adeseori cu nimicuri si se bucura de fleacuri.

O, prieten drag, avante-te spre inaltimi! Daca nu poti sa lupti cu grijurile zilnice ,ridica-te deasupra lor!  Daca lumea iti da tarcoale, daca inima ta inclina sa se lase atrasa de vraja lumii,atunci da-ti drumul in inaltul cerului si ridica-te pana intr-un punct de unde ei putea sa vezi bine inselaciunea lumii si sa te uiti de sus la momelile ei.

Nu aici pe pamant se afla patria si partea ta de mostenire.Sa nu te lasi biruit de gandul de a ramane aici,fiindca tu nu apartii acestei lumi, si abia cand locuiesti in inaltime, in prezenta lui Dumnezeu, ti-ai gasit adevaratul tau loc.{ C.H.SPURGEON}

Niciun comentariu: